2016-02-04

Time lapse

Hej och godmorgon vänner!

Hoppas att ni har det bra och att ni har sovit mer än vad jag har. Helt klart det sämsta med mig som cyklist måste ju vara det här med sömnen nu alltså. Har faktiskt tänkt programmera om mig från natträning till morgonträning. Så att istället för att jag tränar sent på kvällarna så ska jag träna tidigt på morgonen. Borde vara bättre för nattsömnen plus att jag ändå snart ska jobba och då blir det tidig pendling. Lika bra att lära sig att träna tidigt igen alltså. Det är dock lite svårare att fixa med tajming av sovande barn å sådär.

Idag har jag tänkt att testa dom två kamerorna från Garmin mot varandra. Måste väl bara ladda lite batterier och läsa på lite först. Har ju börjat leka lite med time lapse, som ni som såg min senaste video kanske la märke till.
Gjorde därför en time lapse i förrgår när jag körde 10x1 minut och la sedan ut den på min Facebook-sida. Se den här:

Time-lapse från mitt testcykelpass
Så här kan det se ut när jag kör 10x1 minut på testcykeln.
Publicerat av Henrik Öijer den 3 februari 2016
Just nu håller jag faktiskt också på med en time lapse med min VIRB Elite. Fotar soluppgången genom vårat skitiga sovrumsfönster, får se hur det blir. Det gäller ju att testa sig fram lite grann med olika tidintervall för bildtagningen. Det är dock jätteenkelt att göra en time lapse med Garmins kameror för dom har det förinställt som en filminställning. Så allt man behöver göra är att ställa in vilket tidintervall bilderna ska tas och sedan gör kameran en film av alla bilder.
Jättesmidigt.

Apropå bilder så har jag sett en bild jag så gärna vill ta. Men det kräver liksom rätt tajming med ljuset (givetvis) och tyvärr så verkar det just nu vara precis när jag skjutsar barnen till skolan... Kanske passar bättre när jag pendlar om några veckor, då går ju solen upp tidigare och jag cyklar ibland tidigare. Tålamod.

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas nya kameran har längre batteritid så jag slipper bli själv på loppen igen när du byter batteri��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Batteritiden är kortare, så nu hinner jag kanske byta batteri innan du kommer ifatt mig. ;)

      Radera