2009-09-18

Dagens tur, och lite smaskiga prylar

Tränat två dagar i rad nu, rena rama elitfasonerna. Också idag hade jag med mig min fotograf. Stångtjärn med omnejd är ett bra ställe för MTB i Falun. Mycket steniga stigar, sånt gillar jag. Jag gillar rätt mycket faktiskt. Också steniga stigar alltså. Hade egentligen tänkt åka blåa milspåret i Stångtjärn idag, men eftersom jag skulle lämna barnen på dagis och skola samt hinna med ett möte klockan tio så fick det bli en kortare sväng. Var ute och lekte i 45 minuter ganska exakt. Inga jobbiga intervaller eller liknande, bara utmanande stiglekar.


Hösten är här, en härlig tid att cykla. Det har varit en torr inledning på hösten, vilket uppskattas givetvis.


Här fick jag lov att gå upp, får skylla på att jag ju inte är någon sådan där elitåkare...


Där stigen går in i skogen, där finns stenbranten på föregående foto. Kraftledningsgatestigar är rätt mysiga dom med. Man ser liksom bättre vad som väntar och man kan få lite utsikt om man är på en höjd, eftersom inga träd skymmer sikten.


Cyklist i förgrunden, Falun i bakgrunden.


På fiket pratades det om kedjestyrare, klingor, rulltrissor i titan, vevpartier, nav, SPD-adapters med mera. Trevligt, om man nu gillar prylar.

Såg förresten i Compositemannens blogg att AX Lightness kommer med kolfiberfälg till MTB för tubdäck. 220 gram skulle dom väga. Mina, före detta snorlätta, fälgar väger så mycket som 255.5 gram/st. Så nu får MTB-världen alltså ännu en anledning till att välja tub. Tidigare har inte så många tubfälgar varit lättare än kanttrådsditon. På landsväg väljer vissa tubdäck bara för att hjulen blir lättare, det har inte riktigt varit så i MTB, än. Ulf Johanssons Innolite gör väl kanske världens lättaste MTB-fälgar för kanttråd, och de väger ca: 250 gram.

1 kommentar:

  1. Trevligt, förutom stenarna såg det ut som fin cykling. :) Trissor i titan kollade jag på igår, vet du pris? Grymt med så lätta tubfälgar, hoppas de håller bra med.

    SvaraRadera