Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-12-07

Vi vann och mitt VO2Max är på väg upp!


Hej och god morgon på dig!

Bilden ovan är från lagtempot igår. Ett lagtempo som vi krossade på. Eller krossade och krossade, vi vann i alla fall och slog våra främsta rivaler om totalsegern. Så himla skönt! World Elite Zwifters blev tvåa strax bakom oss, med Pinto i laget. Det var egentligen helt perfekt eftersom WEZ inte längre har med totalsegern att göra. Det tackar vi för! Så nu inför sista deltävlingen så ligger vi tvåa, en liten poäng bakom totalledande Cryo-gen. 

Vi körde så sjukt bra igår och vi kunde se att totaltvåan inför loppet, Skylab, som startade en minut framför oss tappade tid hela tiden. Så stärkande för moralen och då tyckte jag ändå inte att vi körde på någon slags överfart. Det var bara tekniskt bra och rätt kraft på rätt ställe. Alla i laget gjorde det riktigt bra och vi hade ett par riktigt starka motorer i laget också. Grymt kört! 

För egen del så tyckte jag att det gick bra. Kikar man i min pulskurva så ser man att pulsen går ner emellanåt vilket betyder att jag återhämtar mig bra mellan förningarna. Efter drygt 24 minuters körning så har jag ett snitt på 335 watt (4,92 w/kg) och det är bara nio minuter kvar av loppet. Men istället för att greja det så ska jag använda min min laptops touch pad för att se hur det går för oss mot Cryo-Gen. När jag rör datorns touch pad så blir skärmen svart och när bilden kom tillbaka så hade Zwift stängt ner. Så jääääkla surt. Exakt det där hände för någon vecka sedan också så nu ska jag aldrig mer röra min dator när jag kör Zwift. 

Tar ändå med mig en känsla av att det bara går bättre och bättre hela tiden. Jag har 12 watt mer i detta lagtempo än vad jag hade när vi körde lagtempo för tre veckor sedan. Detta trots en väldigt hård SWE-Cup igår. En annan trend som pekar åt rätt håll är mitt beräknade VO2Max som efter Coviden dök ner till 64 och nu sakta men säkert har letat sig upp till 71. 
I gårdagens tävling så vann vi med dryga fem sekunder. 

I totalen så är vi nu endast en poäng efter Cryo-gen så jag känner verkligen att allt kan hända i det här sista avgörande loppet nästa vecka. 

Idag tänkte jag cykla till- och från jobbet. Det är kallt (-8) men det hör till säsongen och det är bara att vänja sig vid det. Tur att jag har bra kläder! Det ska bli riktigt skönt med lite lågintensiv träning mitt ibland alla dessa hårda race så jag får ta vara på dessa dagar och tillfällen.

Ha en helt fantastisk onsdag så hörs vi här imorgon igen om du vill. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar