Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-12-13

5:a på SWE-Cup!





Hej och god morgon på dig! 

Igår slog jag till med ett toppresultat då jag lyckade bli femma på SWE-Cup. Eller, jag tror att jag blev femma för det är vad det står just nu i resultatlistan. Men det är kanske några poäng kvar att räkna ihop och så vidare innan resultatet är fastslaget. Ett tag har jag legat sexa också men jag hoppas att det slutar med en femteplats. 

Bäst av allt var givetvis känslan. Att jag kunde vara med och ta en hel del poäng utan att nödvändigtvis maxa. I backen, på sista bilden ovan, var jag tvungen att vrida ur det mesta och tappade någon sekund på den absoluta täten. Men vi blev en bra kvartett som lätt gick ikapp direkt efter toppen. Fem spurtpriser och poäng vid målgången och jag tog nog poäng på alla ställen. Trodde ett tag att jag skulle kunna bli tvåa över mållinjen men min tidiga spurt gjorde att mållinjen var lite längre bort än vad jag hoppats på. Blev sexa över linjen men i det här motståndet är det superbra. Åtminstone om du frågar mig. 

Som lag gjorde vi i Team SZ Umara det jättebra också och blev 1-5-10-18-22-35-40. Vi ser ut att också leda lagtävlingen strax före Team SZ SCSGBG. 

Jag sände mitt lopp live så du kan se hur jag körde och hur loppet utvecklade sig här nedan:

Tack till er som tittade, hejade och skickade meddelanden i chatten. Kul att se! 

Idag så är det ny dag och nytt race. Zwift Racing Leagues (ZRL) andra omgång ska avgöras med den sista deltävlingen. Det är ett lite speciellt upplägg i ZRL där en säsong består av tre omgångar med sex deltävlingar vardera omgång. Vi vann den första omgången och leder nu den andra omgången. Ledningen för oss i Team SZ Ymir  är EN poäng över Skylab så kvällens lopp kommer att bli helt avgörande. Det blir både hårt motstånd och hård bana då vi ska köra Richmond Cobbled Climbs fem varv. Det innebär tio spurtpriser på KOM och en målgångsspurt under loppets 45 kilometer. 

Jag gissar att tätgruppen kommer att bli allt mindre under loppets gång. I ZRL så får topp-10 vid varje spurtpris poäng och dessutom kommer dom 10 snabbaste tiderna vid respektive KOM att få poäng. Vid målgång så får samtliga cyklister poäng.

Ha det gott, kaffekopp. Vi hörs här imorgon igen, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

6 kommentarer:

  1. Kan du förklara hur en i erat team igår körde på 100W lägre på samma puls som i tisdags på erat lagtempo? Dessutom har den hyperexakta dualrecordingen tagits bort, varför man nu vill ta bort gamla dual rec om det inte är något fuffens.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Puls är ett väldigt trubbigt mätvärde när det kommer till träning. Temperatur, sömn, mat, träningsbelastning, koffein med mera kan påverka. Så det ska man inte stirra sig blind på. Ett lopp med samma snittwatt kan dessutom ha genomförts på helt olika vis också vilket ger olika pulsvärden.

    SvaraRadera
  3. Men 1,6w/kg i diff är inte mig veterligen något diff som uppstår av ovan nämnda orsaker. Sen återstår ju frågan varför man vill ta bort gamla dual recording? Varför tar du bort dina?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju två helt olika lopp du jämför, klart som korvspad att både puls och watt skiljer. Vad är det du vill komma fram till? Om du vill diskutera detta vidare så skriv ett mail till henrikoijer@gmail.com så tar vi det den vägen.
      Jag har mina dual recording privata för att det är ingen mer än jag och arrangörerna som behöver dom.

      Radera
  4. Intressant diskussion man missat och ni har här och det är ju självklart, både watt och puls ska skilja. Men här skiljer ju bara watt! Pulsen är den samma… Sen blir man ju lite fundersam när man kan köra drygt 35% hårdare och 20W över sin FTP på en pannkaksplatt bana i ZRL mot på Epic Climb i SWE Cup dagen innan. Tål man inte kritiska röster gömmer man sina D.R, vad finns det att vara rädd för? Vill man driva sporten framåt tål man konkurrens och kan luta sig mot D.R inte gömma dem. // Anonym 2

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Anonym 2, du måste vara ny här om du antyder att jag skulle ha behov av att gömma min effektdata. Något som jag publicerat publikt sedan jag fick min första effektmätare 2013.
    När lekmän tittar på enskilda siffror så är det lätt att det blir fel, så det är något som bör överlåtas till folk som förstår sig på lite mer än lekmän som kan räkna på skillnader i procent.

    Idag har jag fått tre kommentarer från folk som inte vill skylta med sina namn, är det att vara för öppenhet?

    SvaraRadera