Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-12-04

En rejäl upphämtning!


Hej och god morgon på dig!

Idag är det en speciell dag för idag fyller Frida åtta år. Hon har beställt pannkakor till frukost och våfflor till middag. Väckning med fika och presentöppning på morgonen. Hopplandskalas med kompisarna och födelsedagsfika till kvällen. Det blir en kolhydratrik födelsedag!

Igår var vi ute och flög lite drönare, Frida och jag. Hon tyckte givetvis att det var väldigt roligt och hon passade på att ta bilden överst i detta inlägg. Vi var också ute tillsammans med Filip och städade äntligen undan utemöbler, grill och studsmatta. Kylan kom till kvällen och nu ska vi ha ihållande minusgrader framöver.

Bra jobbat!

Frida och jag bakade lussekatter på kvällen. Det är nämligen inte bara födelsedag utan också andra advent idag. Vi hann också med att köpa present till hennes kompis som fyllde år i fredags och dessa två vänner ska ha kalaset tillsammans idag. Vi handlade också och hade nog en allmänt bra dag. 

Jag körde Super League Triathlon på Zwift. Ett vanligt race men arrangerat av en triathlon-arrangör. Jag var sen till starten, såg några på tempocykel i startfållan och tänkte att det väl ändå var typiskt triathleter. Så gick starten och jag upptäckte att min avatar satt väldigt konstigt på cykeln. Men jösses, i torsdags så körde jag lagtempo och hade inte bytt cykel efteråt så även jag satt på en tempohoj. Det är ingen draft med en sådan cykel och det är inget man bör ha i ett linjelopp. Så jag stannade till och bytte cykel. Var då givetvis väldigt långt efter när det var klart och i huvudet hade jag redan börjat fundera på att köra något annat race. Man kan inte byta cykel när man rullar och att få stopp på hojen när det gick i 50 km/h tog sin lilla tid. Jag hade ju glömt hur man bromsar cykeln på Zwift.... 

I 40 sekunder så trampade jag inte. Så jag var givetvis minst det efter täten när jag väl började igen.

Kom iväg runt 90:e plats och jagade mig framåt. Var ett tag 6 sekunder efter tätgruppen men då blev det svagt utför så gruppen drog iväg lite. Vi körde Innsbruck och där finns en backe som heter Legsnapper och där drog gruppen iväg ytterligare men jag fick några avhängda åkare att ta hjälp av. 

Lite starstruck hann jag bli när världsmästarinnan Loes Adegeest passerades efter knappa tio minuters tävlande. 

Varvade som nia

Kom ifatt täten på andra varvet. Hade då slitigt så hårt att jag blev avhängd med några andra i backen. Vi lyckades komma ifatt täten igen. Sista gången i backen så kändes det bättre för nu hade jag fått åka med gruppen och sluppit jaga så mycket. Gjorde en något avstannande spurt och blev ändå finfin tvåa!

Jag skulle givetvis ha tagit i lite mer eller tajmat det lite bättre, men en andraplats är också bra. Speciellt efter den upphämtningen i loppet. Hade 7 minuter med 382 watt och bästa tjugan var på 331 watt. Nu är jag bara en watt ifrån att åter igen bli A+ åkare på Zwift. Det ska jag väl lyckas nå, kanske redan imorgon då SWE-Cup avslutas med en klättring?!

Kollade ikapp på crossen också. Det blev lite drama där i början av loppet. Världscupen idag med alla storstjärnor på plats. Wout, Tom och Mathieu! 

Nu blir det födelsedagsfokus här. Hoppas att också du får en härlig söndag så hörs vi imorgon igen. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar