Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-12-14

Seger med minsta möjliga marginal på Zwift Racing League och en FTP-höjning!



Hej och god morgon på dig! 

Först så kan jag säga att det som ett tag såg ut som en femteplats på SWE-Cup blev en sjätteplats. Jag skrev om det i gårdagens inlägg att det svängde lite fram och tillbaka under poängräkningen. Nu tror jag dock att poängen är räknade och klara så det blev en sjätteplats. Ett superbra resultat oavsett men jag ville klargöra det för alla er som nu hunnit berätta för nära och kära att jag blev femma.

Gårdagens lopp, som ni redan sett ett par bilder från här ovanför, blev precis så hårt som jag trodde att det skulle bli. Förutsättningarna inför loppet var att vi i Team SZ Ymir ledde i totalen med en ynka poäng före Skylab och att denna sista tävling skulle avgöra vilket lag som skulle vinna totalen. 
Vi gick ut hårt och gjorde som lag ett bra förstavarv. Jag hade det dock ganska jobbigt i dom första backarna och fick lov att täppa en lucka fram till täten. När vi skulle varva ut på varv två så fick jag en liten lucka. Ingen hård attack utan jag gled liksom iväg lite. När jag väl fått luckan så hoppades jag att någon enstaka cyklist skulle göra mig sällskap men det gjorde dom inte. Så jag borrade på.

Det blev tolv minuter i soloutbrytning och lägger man ihop backarna innan så fick jag faktiskt 16 minuter på 360 watt. Det är 41 watt över min, enligt Zwift, beräknade FTP det och 50 watt över den FTP som stått på Zwiftpower. Hade jag kunnat hålla det i 20 minuter så hade min nya FTP blivit 342 men nu blev det ändå finfina 325. Så det finns lite spelrum där. 

Efter att ha varit loss i nästan ett varv så blev det givetvis väldigt jobbigt efteråt. Men jag lyckades gneta mig med tätklungan trots ansträngningen. Lyckades inte ta fler poäng på spurtpriserna men kände ändå att det gick bättre och bättre i backarna. Eftersom jag hade sagt åt grabbarna i laget att varje poäng och placering räknades idag så gjorde jag mitt yttersta i målbacken upp mot målet och kunde faktiskt korsa mållinjen som 11:a trots min lilla utflykt tidigare. 

Vi hade gjort det bra och tagit många poäng på spurterna, grabbarna var helt slut när dom gick i mål. Skylab fick in fem åkare topp-10 så jag trodde faktiskt att det var kört och att vi därmed också skulle sluta tvåa i totalen. Men, så lyckades vi vinna poängtävlingen igår med 413 poäng mot 412. Det är faktiskt helt galet att det kunde bli så jämnt. Att ha så många poäng på spel, en totalseger i potten och så vinner vi med minsta möjliga marginal. En så himla skön känsla!


Som en liten bonus så fick jag förutom seger igår, totalseger och en ny FTP också högsta kategorin på Zwiftpower. Så nu är jag en A+ åkare igen! 

Stort tack till Team SZ Ymir som gjort en alldeles strålande andra omgång av denna säsong:
Daniel Guld
Johan Jiewertz
Johan Lindbom
Jonas Bjärehed
Marcus Eriksson
Martin Johansson
Martin Lindqvist
Philip Landström
Pim van Diemen
Samuel Brännlund
Thomas Nilsson

Samt vår teamcar Linda Tufvesson.

Det har varit lätt att vara lagkapten i ett så bra gäng med starka cyklister som gärna offrar sig för varandra och där stämningen alltid är på topp. Tack ska ni ha! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar