Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-10-23

Jag har testat RGT Cycling!


Hej och god morgon på dig! 

Igår så gjorde jag premiär på RGT Cycling, en konkurrent till Zwift som Wahoo har tagit fram. Wahoo har för övrigt också stämt Zwift över Zwifts nya trainer men det är en annan historia. Det RGT Cycling gör annorlunda är att man fokuserat på att göra banor som är så realistiska som möjligt, det finns 12 banor där man efterliknat verkligheten så mycket som möjligt. Du kan köra Stelvio-passet, till Cap Formentor på Mallorca och en hel del annat. 

En speciell funktion som RGT Cycling har är "magic roads", vilket är något du själv kan skapa. Du tar bara en GPX-fil och laddar upp den så skapar RGT Cycling din bana fast i spelet. Det blir inte samma omgivningar, men du kan lägga in din favoritbacke eller tävlingsbana och öva på just lutningarna och var kurvorna är. Banan får dock vara max 100 km lång. Det finns också färdiga banor som användare har skapat här: https://magicroads.org/ bland annat så såg jag en "A fistful of gravel - premium Värmland gravel roads". 

Det fina med dom färdiga banorna på RGT Cycling är att omgivningarna också skapats så verkliga som möjligt. Så igår när jag startade på strandpromenaden vid Port de Pollenca och tog mig ut till Cap Formentor så kände jag igen mig. Det var en riktigt härlig känsla att susa fram från cykeln i källaren på vägar som jag cyklat på tidigare. Som platsen där jag tappade mobilen i farten och alla mina pengar som legat i mobilskalet flög runt i vinden där längs vägen... 

Det jag gjorde igår var att jag anmälde mig till ett race till Cap Formentor. Som ni kanske ser på bilderna överst i inlägget. Hela den välfyllda startfållan bestod av 7 riktiga cyklister och resten var robotar, eller botar som det kallas. Dessa botar kan man, om man gör en egen tävling, programmera så att dom kör på ett speciellt vis. 
Tidigt i loppet så kördes det stenhårt, så som det gärna gör på internetbaserade cykeltävlingar. Vi blev först en grupp om 10 där det var 8 botar och två verkliga cyklister. Ut ur Pollenca så testade jag att gasa lite och vi blev fem kvar i täten. I den första backen så blev vi ganska snart tre. En bot, en fransman och jag. I backen så gick det hårt men det kändes ändå helt okej. Så jag testade att gasa riktigt hårt och fick en liten lucka till fransmannen. Sedan så hade vi ett långt drag race hela vägen till mål. Han var aldrig långt bakom mig så det blev lite onödigt hårt kanske, men det är ju så kul med racing! 

Kul app och jag kommer att köra fler gånger på RGT, har blivit anmäld till en tävlingsserie där så det var anledningen till att jag nu ville testa appen. Då blir det fler deltagare och verkliga människor vilket jag tror kommer förhöja upplevelsen ytterligare. Det blir också en bättre chans att testa på draften som jag annars tyckte fungerade tydligt och bra den lilla stund jag åkte i gruppen. 

Har du testat RGT Cycling och vad tyckte du om det? 

Tack för att du läste, vi hörs imorgon igen. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar