Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-03-02

Ukraina, semlor och cykelpendling!

Hej och god morgon på dig! 

Jag hoppas att du har just det, en god morgon. Kanske en kopp kaffe och favoritbloggen?

_________________

Varje dag nu läser jag och tittar på vad som händer i Ukraina. Det är onekligen rätt hemska saker som träffar näthinnan nu för tiden. Igår kväll såg jag bland annat:
- bilder på dödsoffren från bombningen av TV-tornet i Kyiv
- en stridsvagn som sköt (men missade) mot en som filmade
- video av bombningen av Kharkivs "stadshus" 
- video från passageraren i en bil som blir beskjuten och föraren träffas
- soldater dödade i strid

Twitter är kanske inte den sociala medie-kanalen jag brukar vända mig till i första hand för vardagligt scrollande men när det är något som händer här eller i omvärlden så är Twitter en jättebra källa för information. Viktigt dock att hela tiden vara källkritisk. En mängd bilder och videos som läggs ut är gammalt material som används igen. Bägge sidor kablar ut propaganda och försöker påverka för sin sak.

Jag tycker själv att jag hanterar det ganska så bra. Förstår att det finns många, även här i Sverige, som mår väldigt dåligt av det som sker i Ukraina. Här är vi maktlösa när vi tittar på från sidan, vaknar upp och undrar om Kyiv fortfarande är under Ukrainskt styre eller om ryssarna har tagit över staden under natten. Jag tror inte att vi är skapta för att se det som kablas ut så det är förståeligt att vi reagerar så som vi gör.


Igår gick internationella cykelförbundet ut med sina sanktioner mot Ryssland och Belarus. Istället för att jag skriver om dom så kan ni läsa dom i sin helhet här: https://www.uci.org/pressrelease/the-uci-takes-strong-measures-in-the-face-of-the-situation-in-ukraine/6V8FrkqsPbhbeMIc8rgb3t 

Jag förstår poängen med alla sanktioner som just nu drabbar Ryssland och dess invånare, men ha med er att det är inte invånarna i Ryssland som ligger bakom kriget i Ukraina. 


Nåväl. Jag ska försöka hålla denna blogg till en cykeloas men då och då behöver jag ventilera annat också. 

________________

Igår så cykelpendlade jag till jobbet. Första dagen av fyra denna vecka med cykelpendling. Hade lite motvind, lite bråttom och lite bra ben på vägen till jobbet så det gick med bra watt-siffror. 266 watt dit och 217 watt hit. Isigt och halt på sina håll men det börjar dyka upp lite barmark också. Bara det att det inte låg snö på vägarna gjorde att det gick lite fortare igen. Våren är på väg! 

Det här faktumet med att jag i allt större utsträckning har bilderna på högkant är ett ofog, jag vet. 


På jobbet bjöd vi på semlor igår, det var vi nog inte helt unika med. Gott var det! 

Jag jobbade väldigt länge igår, så det blev sen och hungrig hemcykling. Semla till trots. Det gick ju bra trots allt och jag kom hem ordentligt. Åt då allt jag hittade som var snabbt och lätt att få i mig. 

Februari stängdes på 1792 träningsminuter. Att jämföra med varje månad under 2021 då jag aldrig var under 2500 träningsminuter. Tänkte att jag skulle öka träningsmängden ytterligare i år men hittills har jag tappat. Ville inte sätta ett mål om 2500+ minuter per månad till i år då det ibland riskerar att bli träning som galenskap bara för att jag är så målmedveten. Februari har varit lite tungt för mig men jag känner mig pigg och stark igen så nu siktar jag på en bra start på mars och så håller jag i det sedan. 


Dags att cykla mot jobbet, friskvård och träningsminuter i sin allra ädlaste form. På återhörande snart igen, hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar