Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-03-21

Vinst i Stadium x Vätternrundan e-race!


Hej och god morgon på dig! 

Tillbaka i Falun och verkligheten med en måndagsmorgon efter en härlig helg med utomhuscykling i solsken och ett sprakande event på Stadium Gallerian tillsammans med Vätternrundan. Vi var sex cyklister på plats och en bit över 300 startande i loppet. Cyklisterna på plats från vänster till höger i bilden ovan: Dennis från Bikepack, Linda, Sonia, Rytz och Svärdström. Stadium hade dukat upp tillsammans med Wahoo och Samsung så allt var riktigt proffsigt riggat åt oss, publiken på plats och produktionsteamet. 

Efter lite genomgång av cyklar, justering av sitthöjd och fläktar så bytte vi om med 50 minuter kvar. Sändningen av loppet på Vätternrundans hemsida och deras Facebook-sida började 13:45 och vi startade 14:00. 

Det var första gången någonsin för mig att köra på en Kickr Bike. Jag hittade rätt väldigt snabbt med inställningarna och gjorde allt på känsla. Känslan var bra och inför loppet så kände jag mig väldigt redo. Avslappnad, skulle ha kul och oavsett resultat så var det viktiga att ha en fin upplevelse tillsammans med övriga i eventet. Men visst, jag ville väldigt gärna göra något bra av det också och kanske bjuda publiken på något. 

Starten gick och allt kändes ganska bra i startbacken. Samma backe skulle köras på slutet och vi skulle köra över berget åt andra hållet i mitten av loppet också. Gruppen blev ca: 35 man stor efter första backen och sedan föll någon enstaka av allt eftersom. Jag hade trott att det skulle bli väldigt lugn körning mellan backarna men det varvades med ganska friska attacker av motståndarna. Jag gjorde en egen attack alldeles i början efter första backen men därefter höll jag mig lugn. 

Det var några som fick små luckor här och där och ett tag så var tre cyklister loss med en hyfsad lucka. Så då gav jag lite extra gas i andra backen och fick igång klungan lite mer så att vi kunde hämta in dessa igen. När vi gick in i målbacken så hade en superstark polack fått en lucka som ett tag var uppe i 12 sekunder i backen. Jag hade ganska bra med energi i kroppen kände jag så mot slutet chansade jag på en riktig långspurt. Jag lyckades passera den polska utbrytaren med några hundra meter kvar men visste faktiskt inte riktigt hur långt det var kvar när jag började spurta så det blev en lång kamp mot mållinjen. 

Jag måste säga att det kändes riktigt bra att kunna vinna. Framförallt kul att få ge publiken på plats, Stadium och Vätternrundan en seger i butiken men också för min egen del givetvis. Alltid skoj att få vara först. Som en bonus var det också kul att få vinna första gången på en Kickr Bike. Så nu har jag vunnit Zwift-tävlingar på Wattbike, Neo Bike och Kickr Bike denna vinter. 

Stort tack till Vätternrundan för att jag fick komma. Tack till Stadium som lät oss cykla i deras butik. Tack till Wahoo för utrustningen under loppet och tack till alla er som tittat, hejat och peppat. Det här måste vi göra om fler gånger, så fantastiskt kul att få köra Zwift inför publik! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar