Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-03-27

Internationella stortävlingar till Sverige!


Hej och god morgon! 

Igår körde jag Zwift igen. Tour of Watopia etapp fem. Ganska behagligt tempo stora stunder. Jag försökte göra en del fartökningar men hade inga jättebra ben. Tyckte övriga cyklister var ganska passiva, förutom Ljungberg som gjorde en fin attack på slutet. Det blev till slut en spurt med ett 20-tal cyklister. 

Om ni vill kika på loppet på Zwift-banan Easter eight så kan ni se det här: 
 
  
UCI har släppt programmet för en ny serie tävlingar som går under namnet Trek UCI Gravel World Series. Dessa lopp ger en möjlighet att kvala in till det första Gravel-världsmästerskapet någonsin. Superkul att det blir en, av UCI, samordnad, internationell cup i gravel. World series är inte riktigt som en världscup, men nästan. Det blir tolv deltävlingar med start 3:e april i Filipinerna, så hade ni tänkt köra hela cupen så är det dags att börja träna och boka flygbiljetter nu. Stora och glädjande nyheter i detta är att en av deltävlingarna körs i Sverige. Tävlingen körs i Halmstad den 20:e augusti och går under namnet Gravel, Grit 'n Grind.

Länk till den svenska deltävlingen: https://gravelgritngrind.se/

Deltävlingar i Trek UCI Gravel World Series 2022:
3 Apr 2022: UCI Gravel Philippines, Bongabon, Nueva Ecija (PHI)
15 May 2022: Seven, Nannup (AUS)
5 Jun 2022: Wish One Gravel Race, Millau (FRA)
18 Jun 2022: Gravel Adventure, Swieradow-Zdroj (POL)
25 Jun 2022: Highlands Gravel Classic, Fayetteville (USA)
6 Aug 2022: Jingle GX Gravel Race, Amana (USA)
20 Aug 2022: Gravel Grit n Grind, Halmstad (SWE)
27 Aug 2022: Houffa Gravel, Houffalize (BEL)
3 Sep 2022: La Monsterrato-Strade Bianche Monferrato, Quattordio (ITA)
4 Sep 2022: Gravelista, Beechworth (AUS)
17 Sep 2022: Gravel One Fifty, Veenhuizen (NED)
18 Sep 2022: Ranxo, Ponts (ESP)




Som om inte det vore nog så släpptes i dagarna nyheten om ett stort internationellt etapplopp av högsta klass (World tour) för damer på landsväg. Loppet går under namnet Tour of Scandinavia eller det inofficiella namnet Battle of the north. Etapploppet startar i Danmark, kör sedan en etapp längs västkusten i Sverige och fortsätter sedan i Norge. 
Info om Tour of Scandinavia: https://www.battleofthenorth.eu/


Två internationella tävlingar till västkusten och Sverige i mitten av augusti alltså. Läge att justera semesterplanerna? 

Tänker du vara med på, eller titta på, någon av dessa internationella lopp? Eller har ni andra storslagna cykelplaner för säsongen? Skriv en kommentar och berätta! 

Vädret är grått här i Falun men det blir färgsprakande TV-underhållning med både Katalonien runt och Gent-Wevelgem på Eurosport idag. Katalonien runt kan ses med svensk kommentering från 12:30-14:15 och Gent-Wevelgem har svensk kommentering 14:15-17:00

På återhörande inom kort igen, tack för att ni läste. Hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar