Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-03-28

Mina och andras framgångar!

Hej och god morgon på dig! 

Ett pass i källaren igår kväll, vilket gjorde att jag precis passerade 2500 träningsminuter för mars månad. Ni som läser här frekvent vet att det var mitt träningsmål varje månad under 2021 och att jag klarade det då. Vilket ger en årsträningstid på 500 timmar. I år har jag bestämt mig för att det inte behöver vara 2500+ minuter varje månad, men jag vill ändå träna mycket. Vi får väl se hur det går utan dom där delmålen. Januari gav 2356 minuter och februari fick jag ihop 1793 minuter. Så jag ligger helt klart efter planen än så länge. Att det blir så mycket nu i mars har jag givetvis delvis Vasaloppet att tacka för. Sju timmar och 33 minuter gav mycket träningstid in på kontot! 

Loppet jag körde på Zwift igår kväll var på banan Climbers Gambit. 23 startande så vi slapp trängsel i alla fall. Allt gick helt okej tills vi kom till backen på slutet, då gjorde det ganska ont. 

Målbacken i gårdagens race krävde 362 watt, vilket är ungefär 5,25 w/kg, i 15 minuter. 

Körningen i backen gav mig en seger i loppet och en bergatröja med en get på. Inte fy skam en söndagkväll! 

Det har väl lossnat lite på Zwift igen, delvis är det givetvis beroende på att utomhus-säsongen dragit igång mer på allvar för många. Men nyligen så hade jag två månader utan seger och en månad utan pallplats. Nu har jag istället varit på pallen i 5 av mina 6 senaste lopp och där jag vunnit två av dom. 

Annars då, såg Biniam Girmay vinna Gent-Wevelgem. Troligtvis ännu större för omvärlden än det var för honom. I och med segern så blev han förste afrikan att vinna loppet.

Foto: Luca Bettini/SprintCyclingAgency©2022

Jag såg också avslutningen på Katalonien runt där norska laget Uno X klämde in två norrmän topp 10. Det går bra för Norge! 

Blott 20 år unga Julia Borgström tog sig in på en finfin 17:e plats i damernas Gent-Wevelgem. Ingen press, men det lovar gott för den fortsatta karriären för Julia som nu radar upp fina prestationer. 

Såg också att Cape Epic avslutades igår. Där har Ingrid Kjellström och Marika Wagner kämpat på bra hela veckan och belönades med en 9:e plats bland alla damlag. Ge det ett par dagar men sedan kan ni nog läsa ett härligt blogginlägg i Ingrids blogg: https://bicycling.se/author/ingridkjellstrom/ 

Vi kan väl konstatera att det är lite olika nivå på mina och andras framgångar i cyklingen denna helg. Men kul har vi nog haft allihopa! 

På återhörande snart igen. Ha det gott, hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar