2020-06-20

Episk fjäll-gravel!Hej och god morgon på dig!

Ännu en dag i fjällen avbockad och vi närmar oss slutet på vår semester-tripp till Funäsfjällen. Vi fortsätter att fylla dagarna med diverse aktiviteter och somnar trötta och belåtna på kvällarna.

Igår hann vi med fyra timmar cykelåkning, lite midsommarmat i stugan, besteg Funäsdalsberget och tog sedan bilen till Sveriges högsta allmänna väg. Efter det så körde vi och kikade lite i omgivningarna här innan det var dags att göra natt.

Bilden ovan är från gårdagens cykling då vi cyklade bort till Djupdalsvallen som ligger vid Mittåkläppens fot. Ett mäktigt berg som vi tyvärr inte har bestigit. Inte igår med cyklarna heller... I Djupdalsvallen så säljs det våfflor under sommaren, tyvärr hade dom inte börjat med försäljningen än för säsongen. Himla tur då att jag hade smugit med mig en chokladkaka att tröstäta när våfflorna uteblev.
På plats i Djupdalsvallen fick vi snacka lite cykel då ägarna dels kände till Sweden Mountainbike (som ju Linda har tryckt på sin tröja), Andreas Danielsson och cyklade en del själva också. Så det blev lite snack om fjäll, leder, Fjällturen, Cykelvasan och annat skoj. För en dryg månad sedan hade dom snö upp till taken där, så snön har ändå försvunnit väldigt fort.

Några bilder från vår Fjällturen-inspirerade tur till Djupdalsvallen. Chokladen var mer som chokladsås när vi kom fram så jag kylde den i bäcken som hade en vattentemperatur på 3.3 grader.

Här lämnar vi Djupdalen och Mittåkläppen bakom oss.


Vyn från Funäsdalsberget som vi gick uppför.

På kvällen körde vi vägen till Flatruet, Sveriges högst belägna allmänna väg. Vilken väg att köra ett gravel-race på va! Tänk ett lopp kring midsommar, sol mitt i natten och högfjäll. Det hade varit episkt.

Idag tänkte vi cykla den vägen, så vi ska göra oss i ordning här och bege oss iväg. Tack för att ni läste ända hit. Vi hörs snart igen och följ mig gärna på Instagram för att hänga med under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar