2020-06-18

Kanot och vandring i Funäsdalen


Hej och god morgon!

Ny dag, nya möjligheter i fjällvärlden. Vi har lyckats få till något av en sovmorgon här, mycket skönt och välbehövligt. All frisk luft och aktivitet gör en onekligen sömnig också. Idag ska vi ut och cykla, det gjorde vi faktiskt inte igår. Så jag har ingen träning eller några siffror att skriva hem om. Ni får stå ut med annat denna gång. Men se bara på bilden ovan, så fint det var!


Vi inledde gårdagen med att ta oss fram i Ljusnan med kanot. Så himla fridfullt och skönt att bara flyta fram i sakta mak, ingen brådska där inte. Vi lyckades också se en bäver, bara en sådan sak. Ni ser den på bilden ovan, kanske inte jättetydligt men den ville inte direkt visa upp sig på bild heller.

Vitsippor i full blom och skor från Ola. Stort tack, dom funkar kanon i bergen!

Stor-Mittåkläppen, lite av gårdagens mål. Tyvärr var det ju rätt mycket snö och vatten uppe på berget så vi valde att inte gå upp för att också hinna hem då det gick rätt långsamt att vandra. Vi kom iväg lite sent också ska sägas då vi tog oss en tupplur efter kanotturen. Det grämer mig lite då jag gillar att ta mig upp på toppar..

Bäcken där nere är vandringsleden, som kom från snön där...

Mer snö och vatten.

Vi såg också renar, vilket ju är kul för djurälskande turister som oss.


Något dom missat helt i reklamen är att det finns gruvhål man kan gå in i! Sånt där är ju mer intressant än annat dom beskriver lederna med. Ta med en ficklampa om ni tänkte gå Gruvturen i Ramundberget! Riktigt spännande och häftigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar