2017-08-15

Ett inlägg om 40 km/h, Jenny Rissveds VM-problem och lite mer Cykelvasasnack

Hej!

Ser ni vad jag ser? Nej, det gör ni kanske inte men jag ser ett par hastighetsskyltar.

Egentligen sedan jag flyttade hit så har jag tänkt att det är så himla trist att det är en 70-väg utanför huset och att 40-sträckan som gäller "inne" i Stennäset även borde gälla förbi oss som bor här i Stennäsets utkant. Tidigare i år så pratade jag med en på kommunen om det och påtalade att vi bland annat hade en massa utfarter här och att cykelbanan börjar/slutar här så cyklister och andra motionerande människor korsar vägen här. Vi är en del av tätorten och borde inte ha 70 km/h.
Nu idag när jag kommit hem från jobbet och var ute på cykelvägen med Frida så kom en av grannarna förbi med sin hund och frågade om jag märkt av hastigheten något. Det visade sig att flera av grannarna på andra sidan vägen också kontaktat kommunen och någon gång under dagen idag så har skyltarna flyttats. Så nu har jag 40 km/h utanför huset, det känns faktiskt riktigt bra!

Under tiden som vi var ute så tog jag några smygbilder på motionerande människor och så några på Frida:
Älskar att ha så många idrottande människor utanför huset varje dag, så mycket inspiration!

Himla fin sensommarkväll!
________

Ni vet ju det här om att Jenny Rissveds, Ida Jansson och Alexandra Engen inte ska köra VM för att förbundet skrivit kontrakt med POC vilket tvingar dom aktiva att använda saker som dom inte är sponsrade med? Cykelförbundet gick ju ut med ett uttalande där man kritiserade cyklisternas lag för att överskrida sina rättigheter.
Vilket nu har fått även Jenny Rissveds team manager, Thomas Frischknecht, att uttala sig angående kontraktsdiskussionerna gällande POC-SCF. Det är en rätt saftig känga mot förbundet och dess generalsekreterare som han delar ut: https://www.pinkbike.com/news/jenny-rissveds-to-miss-world-champs-2017.html
Man har till 24:e på sig att kvala till VM så än finns chansen att släppa prestigen och göra det bästa för idrottarna och svensk cykling!
_________

Fick några frågor rörande den där Cykelvasan som jag tänkte besvara på det här viset.
- En gällde hur pass mycket jag hade dämparen öppen. Jag körde större delen av cykelvasan med gaffeln i halvöppet läge. Var det riktigt utför så hade jag gaffeln öppen och var det slätt eller uppför så låste jag den.
- En gällde storlek på framklinga. Där har jag en 32:a på nu, för att det var så cykeln kom. Har inte haft någon anledning att byta egentligen men det är klart att jag har varit sugen på en större. Jag tror nog att någonstans runt 38 skulle passa mig ganska bra på långloppen. Sen vill jag ha en kassett med tätare steg också egentligen nu när jag ändå önskar lite. Men där verkar tillverkarna bestämda på att konsumenterna vill ha allt annat än tätstegrade kassetter.
- Fick också en fråga om hur många som hade tubdäck i tätklungan. Tror faktiskt att ingen hade det denna gång. Wengelin brukar ju kunna köra med tub men även han såg ut att ha helt vanliga Maxxis-däck.
_______

Ja, det här med träning då. Än har jag inte tränat idag, trots ett par fina erbjudanden om kvalitetspass. Men det blev lite ändrade planer på hemmafronten så jag ska väl lägga ett barn nu och sedan köra lite testcykel istället. Ååååå roligt!

3 kommentarer:

 1. Håller helt med dig om tätare steg på kransen.
  Jag vill hellre ha en finjustering på nellanregistret än
  Gigantisk sista klinga bak.

  SvaraRadera
 2. Tack för en riktig cykelblogg och håll dig borta från inlägg som handlar om bullbakande och proteinberikade kokosbollar.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera