Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-08-15

Återhämtning efter Cykelvasan

Hej och god morgon!

Kul med all respons på inlägget igår, ska se till att svara på alla era kommentarer senare under dagen också.

Efter att ha vilat i två dagar nu efter Cykelvasan så tänkte jag dra igång med träningen igen, någon som vill köra hårt i kväll? Tänker mig typ backintervaller, så vi behöver inte vara lika starka heller. Säg 18.00?!

Normalt sett så vilar jag en eller två dagar efter ett långlopp. Oftast en, men ibland kan det också bli en andra vilodag. Försöker dock se till så att det aldrig blir tre vilodagar för då tycker jag det blir för mycket. Igår var jag väl egentligen redo att dra igång med träningen igen, men med barnen hemma så är det inte helt lätt att få till och då jag inte har barnen i kväll så passar det bättre att träna då. Dessutom så var jag helt sänkt av trötthet igår kväll så sömn var högre på priolistan. Jag vet att många elitcyklister kör distans dagen efter långlopp, men jag brukar ha svårt att få till sådant med tanke på barnen, jobbet och så vidare. Det ger bra träningseffekt att träna när kroppen redan är sopslut från start, därför gör dom så. Jag får prioritera återhämtning istället och kanske är det därför som jag inte har några problem att hålla en hel säsong istället.

Det är inte långt kvar på säsongen nu, snart är september här och det börjar märkas ett visst manfall i elitledet. Skador kan man ju inte göra något åt och det är sådant som händer, men det finns också dom som känner sig trötta efter många tävlingar och resor. Själv så är jag fortsatt motiverad och vill avsluta säsongen på ett bra vis och med pigga ben.

Frida och jag var ute en sväng igår efter jobbet. Hon på cykel och jag till fots, härligt att kunna ta den tiden med barnen som dom önskar ibland, trots tvåårstrotsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar