2017-08-12

Bilder och resultat från Cykelvasan 2017

Hej!

Idag har jag cyklat Cykelvasan. Hade förhoppningar om att göra en bra prestation men lyckades väl inte riktigt med det utan det bästa jag gjorde var att ha en bra position in på den nya delen innan Mångsbodarna som jag passerade som 21:a gubbe i en stoooor klunga som jagade dom fyra utbrytarna. Ångrar såklart i efterhand att jag inte stack med när dom försvann iväg i början där. Man ångrar alltid dom sakerna man inte gjorde. Men jag hade bestämt mig för att köra Cykelvasan utan att bränna för mycket kraft i början och det höll jag mig till.

Hur som helst, en bra position i Mångsbodarna bäddar för en bra position in i backarna mot Risberg. I Tennäng var jag fortfarande bra med, här ett par bilder därifrån:
Foton från Happyride.

Där någonstans så undvek jag precis en cyklist som vurpade bredvid mig, lyckades klämma mig in mellan honom och ett träd, men det var precis att jag kom förbi. Hur nära det var syns nu på mitt styre:

Det var inte bara den vurpan som jag precis undvek. På en "skogsväg" innan den där nya skogsvägen så vurpade några framför mig och även där lyckades jag med en portion tur, en portion rutin och en portion skicklighet navigera mig mellan cyklar och cyklister. Så jag kände ändå att jag hade lite flyt. Cykelvasan är ju en så himla stökig, orolig och stundtals väldigt farlig tävling, så det är ganska ofta som man cyklar med hjärtat i halsgropen. Jag har påtalat det för tävlingsledningen redan för flera år sedan men än så länge har dom inte gjort något åt det. Det kanske kommer, nu när man är klara med att bygga bort banan från trafikerade vägar...

In i backarna mot Risberg så gick det jättesakta i fjol innan farten höjdes mot slutet och jag blev avhängd på väg ut ur kontrollen. Idag ville jag vara med längre fram i Risberg för där någonstans bestäms vilka man sedan har sällskap med ner till Mora. Mer eller mindre. I år hade jag det jobbigt redan i inledningen av backen, men det var också en högre intensitet än i fjol. Utbrytarna var på väg att hämtas in också. Förra året så blev jag stum och därför avhängd, i år skulle jag spara lite krut för att slippa det. Hamnade dock bakom en cyklist som fick släpp på framhjulet i U-svängen i kontrollen, han satte ner foten, drog igång från 0 och blev sedan stum av igångdraget efteråt. Tyvärr kom vi också ifatt stumma cyklister när det sprack framför oss och jag hade väl ärligt talat inget pangpang att täppa stora luckor med heller. Speciellt inte när det var full fart framför oss.

Ligger med gubbar. Foto: Niclas Brus.

Så där satt jag nu. Med gubbar som jag hade sällskap med hela vägen ner till Mora. Racet pågick till Risberg känns det som. Sedan var det liksom över. Det kom ifatt ett antal cyklister. Det kändes bra i dom backar som ändå finns och in mot Mora så var vi 26 stycken i klungan. Inte så kul egentligen och det handlade väl mest om att se till så jag kom i mål utan att vurpa. Precis som i fjol så var jag i en grupp som körde om 29:e plats och jag blev 46:a. Sex placeringar sämre än i fjol. Inget att deppa över men inget att skriva hem om heller.

Arrangemanget Cykelvasan är fantastiskt, men tävlingen är ju onekligen speciell. Bara att bryta ihop och komma igen starkare nästa år.

Jonas Ahlstrand vann tävlingen i en lite svajig spurt:

Matthias Wengelin, som ser ut att välta här, räddade ändå upp det där och blev 6:a av dom 15 cyklister som spurtade om segern.

Såhär såg det ut när jag spurtade mot mål. Ingen vacker syn... Foto: Anders Almhed.

Här hittar ni resultat från Cykelvasan 2017.

Eftersom damerna startade 45 minuter innan oss så hann jag vinka av Linda och se deras start:
Linda körde på enligt plan länge, men hade en svacka i närheten av Oxberg och fick sedan köra ensam mot målet därifrån.

I damtäten så var det en trio som gjorde upp om segern där Jennie Stenerhag vann spurten före Hanna Bergman och norskan Borghild Lövset. Dubbelt Falu CK i topp alltså! Dessutom så bor ju herrvinnaren Jonas Ahlstrand i Falun så det var en bra dag för falucyklister.

Den visste vart den satt!

Tycker synd om Henrik Sparr som satt med lagkamrat Calle Friberg bredvid sig och hade vurpat på dom snabba grusvägarna utför från Evertsberg. Tycker också synd om Sebastian Holm som drabbades av punktering på framdäcket i startfållan.

Stort tack till Hans-Olov för lagning av dricka! Stort tack också till han som langade åt Team Tre Berg som jag snodde åt mig en flaska från.... Kul också att få snacka med många av er som läser här, alltid lika kul att höra av er och snacka lite cykel. Stort tack också till resesällskapet Jonas, Robban och givetvis Linda, det här får vi göra om!

Jag har säkert glömt en massa, men jag lär väl blogga imorgon också så vi tar det då.

Lite snabba data, resten hittar ni via Garmin Connect nedan:
Tid: 2:46:12
Sträcka: 94.42 km
Snitt/maxhastighet: 34.1 / 59.3 km/h
Snitt/maxpuls: 162/179
Snitt/maxeffekt: 233/1154 watt
Normaliserad effekt: 275 watt
Snittkadens: 83

1 kommentar:

  1. Lugnt Henrik, du såg ut att behöva den. :) Bra krigat!
    //Langar-Fredrik

    SvaraRadera