Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-08-02

Hundjakt

Vet ni vad som hände i morse då?

Ja, det vet ni ju förstås om ni inte sov då. Men vet ni vad som hände mig i morse då? Jag var på hundjakt! Kom till jobbet och såg en liten hund springa runt ensam här på industriområdet. Kollade först om jag såg någon som såg ut att vara ute med hunden men såg ingen, så jag började gå efter. Försökte locka till mig den men den ville inte komma nära. Hade ju ingen mat med mig men försökte med alla möjliga lockrop och till sist en pinne. Tydligen helt ointressant. 
Så jag fortsatte att gå efter den runt den ena byggnaden efter den andra. Det var en del människor som stannade till och frågade om det var min hund men jag förklarade att jag bara försökte fånga in den. 

Efter ungefär en tio minuter en kvart så var den i ett hörn av en industriområde omgivet av högt gräs så jag tänkte att den kanske skulle ge med sig, men istället sprang den in i det höga gräset ner mot en räls. Så jag funderade på att ge upp men bestämde mig för att nu fick det räcka med daltandet och sprang efter. Hunden är ju ganska liten så det var svårt att springa som en tok och samtidigt fånga den, fick lite halvt tag i svansen men då högg den efter mig. Så vi sprang lite mer innan jag fick ett rejält tag om svansen och fick stopp på den. Satte mig där med hunden till den lugnat ner sig något och jag kunde bära den utan att den försökte hugga efter mig. Gick till Swedol och fick ett snöre så jag kunde gå med den.

Ringde polisen som tog mina uppgifter, jag skickade bilder till dom och dom frågade om jag kunde ta hand om den en stund vilket jag svarade ja på. Gick lite fram och tillbaka på gatan där jag hittat den ifall någon ägare skulle komma gående. Men det kom ingen. Så nu har jag en sällskapshund här på kontoret. Fast vi får ju egentligen inte ha hundar här men idag gör vi väl ett undantag?! 

Precis nu när jag skrev detta så fick ägaren tag på mig via Facebook, så snart ska hunden hem till matte...

Hej hej, Hunden!

Kom hit!

Men kom igen nu...

Fångad!

Lugnt och fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar