2015-09-14

Nu vänder det, felåkning av täten igår och Emil Lindgren "flyttar hem"

Mitt facit dom senaste tre tävlingarna är:
 • Cykelvasan: framdäckspunktering efter några få kilometer
 • Bockstensturen: vevarmen lossnade efter 90 av 100 kilometer
 • Långlopps-SM: bakdäckspunktering i inledningen av loppet
Roligare kan jag ju ha det och jag kan även tänka mig andra saker att lägga pengar på än nytt material efter varje race. Nu blir det fräscha sulor på cykeln igen och så håller vi tummarna för att jag får avsluta säsongen utan mer strul. Jag har väl haft min del nu?
Det tråkiga är ju att otur har man någon gång då och då, det här börjar nästan verka som något annat än otur. Så vill jag inte ha det.

-----

Apropå Långlopps-SM så såg jag i en tråd på Facebook igår att tätkvartetten gjort en felkörning. Jag tänkte väl att det var av mindre karaktär men fick idag en skärmdump presenterad på min Facebook-sida, så jag kikade lite närmre på det där eftersom jag gillar att nörda ner mig i sånt.
Så här såg felkörningen ut:
Täten körde en sydligare väg på en större väg medan de som jagade körde "rätt" väg som verkar ha haft både stig/skogsväg och grusvägar istället. Kollar man tiderna före och efter så verkar Fredrik Berg, som var i andragruppen ha tappat ca: 40 sekunder på 8 minuters cykelåkning. Ska väl sägas att enligt GPS-filerna på STRAVA så verkade Fredrik Berg också ha varit på väg att åka fel men vänt tillbaka. Denna felåkning skedde efter drygt två timmar och 20 minuter och täten hade då drygt två minuters lucka till övriga.

-----

Emil Lindgren skrev igår på sin blogg att han och Kargo-teamet är överens om att inte fortsätta sitt samarbete utan från och med nu kommer Emil åka Allebike och ska nästa säsong köra för Serneke-Allebike. Emil är dock registrerad för Kargo-teamet året ut, men får alltså byta kläder och cykelmärke redan nu.
Emil har ju hintat om att det var något nytt på gång och jag misstänkte faktiskt att det skulle bli något med Allebike. Han har ju haft bra kontakt med dom länge.

Allebike bildade proffslag inför säsongen 2014 under namnet Allebike XC Test Team men får nu alltså en namnsponsor i Serneke.Serneke är ett Svenskt företag inom byggbranschen och innan Emils blogginlägg så visste jag inte ens att dom fanns. Sponsringen har alltså redan gett resultat.

10 kommentarer:

 1. Ja jag, Fredrik och den andra kvänum åkaren höll på åka fel också, men fick vända tillbaka.. Detta avgjorde ju inte tävlingen, men hade varit intressant att se vad en protest inneburit..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske en mästartröja till Lycksele? ;) När fick du veta att de kört fel och fick du veta omfattningen?

   Radera
 2. Nä dom så inget till oss, en representant från SCF sa att vi skulle stanna på området, men svarade inte på varför... Sen började jag höra rycktet, gick då och frågade dom vad som hänt. Fick då veta att resultatlistan redan var officiell och att inget var fel..

  SvaraRadera
  Svar
  1. En protest ska väl inkomma högst 15 minuter efter att resultat anslagits eller något sådant, men det blir ju väldigt svårt att protestera mot något som man inte vet har hänt. Det går väl i och för sig att göra något ändå via SCF's disciplinnämnd, men som du själv skriver så avgjorde det inte direkt tävlingen utan de fyra hade nog varit topp 4 oavsett felåkningen eller ej.

   Radera
 3. Nä tror inte jag lagt in nån protest oavsett, dom var bättre än mig utan felkörningen också:-) Men tyckte det var lite mörkning om vad som hänt av dom ansvariga. Jag är en rätt nöjd 5a också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev det något jojkande på hemresan då?

   Radera
  2. Japp:-) Filmade lite, men insåg att det kunde uppfattas som stötande för vår ursprungsbefolkning.. Även för resten av befolkningen, så avstår att visa den filmen:-)

   Radera
 4. Det hade varit intressant att höra domarutlåtandet..
  Jag vet att det var någon som var inne i tävlingscentrat och sa till att täten hade kört fel. Då var svaret från dem att domarna tittade på det, inget om att lämna in protest nämndes då till den personen.

  SvaraRadera
 5. Inte insatt i reglerna, men känns konstigt att det ska behöva lämnas in en protest för att något ska hända. Om någon nu åkt fel och det går att bevisa det så borde det ju vara en solklar diskning så länge inte banmarkeringen varit bristfällig.

  SvaraRadera
 6. Ja det är inte direkt som i skidåkning då man kan bli diskad för att ha åkt på fel sida om granriset som markerar banan. I detta fall kan jag tycka att slutliga beslutet är ok eftersom slutresultat skulle blivit samma ändå. Men skumt att det mörkas. Vem kan lämna in en protest om man inte får veta vad som hänt?

  SvaraRadera