Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-04-14

Sitter ni inne på kontoret nu?

Så skönt för er. Då slipper ni få för mycket frisk luft och solsken. Jag har varit ute på en liten rekarvända. Ska på klubbens upptakt nu på söndag hålla i en MTB-tur. Och vart cyklar man egentligen MTB i Falun när snön fortfarande ligger kvar? Så för att ha hyfsad koll stack jag ut och kollade några alternativ idag. En sak är dock säker inför söndagen. Det blir en grusvägstur med inslag av asfalt. Stigarna är inte riktigt redo för oss ännu.
Benen var som trotsiga tonåringar denna strålande vårdag. De ville inte alls vara ute och cykla några timmar, så jag fick släpa med mig dom runt passet. När jag sa åt dom att öka farten fick jag bara; "har inte lust", tillbaka som svar. Så passet fortlöpte utan större fartinslag. Tror protesterna i benen är en bieffekt av gårdagens kvällslöpning med intervallinslag. Bilder säger ju mer än 1000 ord. Så nedan följer mer än 9000 ord, hoppas ni orkar läsa allt.

Isiga vägar och tårar på kinden. Tårarna beror givetvis på min överfart och inget annat.

Här var det ingen snö, ingen is, och långa avsnitt med torr, hård och snabb grusväg. Slutet på Gamla Fruns Väg, för er med lokalkännedom. Nästan ute i Grycksbo alltså.

Skicket på vägarna varierade ganska kraftigt idag. Här börjar ett av de mindre roliga avsnitten på passet.

En sträcka med sådan där torr, hård och snabb grusväg igen. Härligt!

Där borta i backen blir vägen blöt och mjuk igen. Det var, som sagt, verkligen varierat skick på vägarna idag.

Man har röjt skog i inledningen av Törnbergs väg. Så den var torr, naken, snabb och hård. Inledningsvis. När jag kom in i skogen igen låg det så pass mycket snö på stigen att jag fick lov att gå kortare sträckor.

Det blev en del asfalt idag också, här är jag på väg från Bjursås och ner på Sågmyravägen. Därifrån åkte jag grusvägarna via Lustebo till Grycksbo.

Från Grycksbo åkte jag upp baksidan av Norlingberg. Här tuggade jag på med kejdan på mellanklingan fram och största drevet bak. Långt från någon elitform kämpade jag för att ta mig upp. Mycket snö och is på den avslutande delen av backen gjorde att jag åkte ner till riksvägen igen. Se gärna banprofilen nedan, ungefär 43 km in i passet.
Och i diagramform så såg passet ut så här. Snitt-temperaturen var behagliga 10 plusgrader.

1 kommentar: