Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-04-16

Askmolnet

Alltså allvarligt nu, är det någon som ens har sett det där askmolnet som lamslår flygtrafiken? Eller ens ett kort på molnet? Det enda jag sett är lite foto över en vulkan som väller ut en del rök. Men att det skulle ligga något askmoln över oss? Nja. Klarblå himmel idag, vacker och fint. Har _Statens_ Järnvägar gått så dåligt att man måste ljuga ihop en molnhistoria för att få folk att åka tåg och buss? Eller vad är det som gör att man i flera länder låtsas att vi har ett otäckt askmoln över oss? Vill man sänka flygtrafiken och därmed flygbolagen? Vad tror ni ligger bakom denna konspiration?
Det här kan ju faktiskt vara den största bluffen ever.

6 kommentarer:

  1. Tanken har ju slagit en att det kan vara så...

    SvaraRadera
  2. Ja precis! Jag undrar om man nu skulle flyga i det här, är risken lika stor att planet "kraschar" som om en vanlig flygning slutar med att blixten slår ner i planet? Eller hur stor risk är det egentligen!? Det här är ju skitlurt.... En vulkan på island stoppar flygtrafiken i hela europa, ja hm..

    SvaraRadera
  3. Det är naturen som slår tillbaka. Flyg är dåligt för miljön, detta är en kul form av självsanering helt enkelt!

    SvaraRadera
  4. Askan sätter sig fast på motorernas turbinblad och angriper dem. Turbinbladen driver motorns kompressor som komprimerar luften som kommer in i motorns brännkammare. Om kompressorn inte fungerar blir det skillnad på lufttrycket i och utanför brännkammaren och då blir det ingen explosion mellan luften och bränslet. Alltså slocknar motorn...
    Bluff? Nej!

    SvaraRadera
  5. Äter askan upp turbinbladen då menar du? ;)
    Jag har annars hört att alla flygkrascher beror på utomjordingar som skickat störningar till planen som därmed inte fungerat korrekt.

    SvaraRadera
  6. När vårisar här upp tinar så kommer gäddans andedräkt fram och blandat med lapparnas eldar färgas utandningarna mörka, nästan svarta. Kan det vara det s.k. "askmolnet" som någon från Fjollträsk sett vid sin vandring i Vistasdalen, Nikkaluokta?

    /Förskräckt lapp

    SvaraRadera