Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-04-05

Nytt etapplopp i Dalarna

Fem etapper på tre dagar, är man ändå på plats så kan man ju lika gärna tävla så mycket som möjligt. Bjursås utanför Falun bjuder på start och mål för varje etapp. Det hela börjar med 1.65 km prolog på fredag kväll:



På lördag morgon körs ett GP-lopp på en bana som mäter lite drygt 2.2 km:
Lördagens eftermiddag bjuder på ett linjelopp som mäter ungefär 10 mil. Troligtvis med prologbanan som avslutning för att få lite spridning på fältet och en fin inramning på loppet. Cyklister som välter när de passerat mållinjen är bara en av de saker publiken bjuds på.
Söndag morgon väntar ännu ett linjelopp på 10-12 mil och hela etapploppet avslutas med ett 16.3 km långt tempolopp med en vändpunkt:
Det här var något som jag kom på under gårdagens distanspass. Jag gillar att tänka på olika projekt, gärna sådant som har med cykel att göra. Det är alltså ingen tävling som finns mer än i gårdagens distanshjärna. Så försök inte hitta någon hemsida att anmäla er på ännu. Det fina med att vara (en galen) ordförande i en cykelförening är att jag nu bara behöver få två personer i hela världen att tycka att mina (galna) idéer är något att satsa på. Då har vi majoritet i styrelsen och vi tutar och kör. Mycket lättare att göra något nu, än när jag bara var en  (galen) elitcyklist med (galna) visioner.

5 kommentarer:

  1. Bra ide, det där. En lite off-topic fråga, om det är du som gjort höjdprofilen, hur bar du dig åt?

    SvaraRadera
  2. Det är mycket riktigt jag som gjort höjdprofilen, och det är ganska enkelt. Först cyklade jag ut till backen. Ställde mig i botten av backen, startade pulsklockan och cyklade upp. På toppen stannade jag klockan helt. Så att bara backen blev en helt egen pulsfil.
    Om man vill kan man ju ta mellantider under tiden man åker i backen, men jag la nog till mellantiderna i efterhand för att få fram snittlutningen på de olika partierna. Sedan printscreenade jag pulsdiagrammet och klistrade in i paint där jag målade in lite tjusiga färger.

    SvaraRadera
  3. Så det var inte mer avancerat än så. Skall genast ge mig i kast med att snickra banprofiler..

    SvaraRadera
  4. Ja, sånt är kul. Faktiskt.

    SvaraRadera