Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-01-31

VM idag och imorgon.

Nilsson 33:a. Ingen överraskning där kanske. 37:a i fjol så det gick något bättre detta år.

Damerna: Hanka vinner.

Morgondagens herrlopp: Albert önskar att han hunnit träna ikapp efter skadan och hänger på Thijs Al som försöker skapa något redan på första varvet. Har Albert kommit i form så kommer kontringen. Banan är snabb och det blåser en del. Bakom tätduon sitter Simunek, Stybar och Mourey och nöter.
Boom provar benen efter ungefär 30 minuter. Nys sitter som ett frimärke. Wellens är nere på 15:e plats och slirar. Boom gasar igen med ungefär kvarten kvar. Får med sig Stybar och Nys. Niels Albert har punkterat. Strax bakom trion jagar Kevin Pauwels, Erwin Vervecken och Francis Mourey. Nys passar på att köra nationstaktik och sitter på Boom och Stybars rulle. Inte för att han måste, eller ens vill. Men han är livrädd för Boom. På allra sista varvet lyckas Nys smita iväg. den jagande gruppen kommer ikapp Boom och Stybar och de fem gör upp.
1. Sven Nys (BEL)
2. Francis Mourey (FRA)
3. Kevin Pauwels (BEL)

Boom blir ledsen över att inte ha pallat hemmatrycket och rullar in som besviken sexa. Av svenskarna lyckas Darvell bäst. han blir, precis som Nilsson, 33:a. Helt klart godkänt. Jens som först inte tränade för att han flyttade, och nu tävlar med bältros, har efter en bra start en tuff dag. Blir varvad precis innan utgången på näst sista varvet.

Förlåt om jag förstörde spänningen nu inför imorgon.

Om jag ska tippa en otippad vinnare så tror jag på Bina. Han får en bra resa i den ganska stora tätgruppen där Stybar och Simuek gör det Tjeckiska jobbet. Bina tar det i en spurt.

5 kommentarer:

 1. Precis och detaljerad prognos. Vi får se imorgon då jag ska bänka mig och se "tokarna" göra upp. Jag har själv precis börjat köra lite mer aggressiv stigkörning med min gamla treekinghoj och det är kul. Lite annorlunda mot MTB:n men inte mycket, för en glad amatör som jag som inte känner efter så mycket utan bara kör för att det är roligt.

  SvaraRadera
 2. Stybar slår ju Mourey, lätt. Byt plats på de. :) Dålig motivation för Kupfernagel tycker jag, men tror du har rätt där om inte någon fransk cyklist kör ifrån henne. De brukar ju vara bra när de gäller även om Jouffrey tappade mycket på slutet idag.

  SvaraRadera
 3. Stämde rätt bra, Darvell 47:a och Westergren blev varvad på något av dom sista varven... :-) T

  SvaraRadera
 4. Jag blev aldrig varvad... vet inte vad de körde med för regler, När jag skulle gå ut på sista varvet så blev jag stoppad trots att Nisse inte syntes på hela målrakan... men nästa år så...

  SvaraRadera
 5. Anonym: Tror du får skriva ett namn så vi vet att du är Jens med.

  SvaraRadera