Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-01-14

Skandal?

"Förbundet är på väg att tvinga Skövdelopp till nedläggning!"
Så står det idag på Cyclesports hemsida. Billingeracethistorien går vidare. Hoppas ni har lite chips kvar...

Jag gillar hur SCF först godkänner Skövde CKs tävlingsanmälan, för att fyra månader senare ge dom ett annat datum än dom sökt. Mot deras vilja, som ni vet.
Jag gillar också motiveringen som SCF bjuder Skövde CK/Billingeracet på:
"Denna justering är gjord för att vi skall få tillstånd ett program som fungerar för landets cyklister"
Det som fungerar för landets cyklister är att vi har en förträfflig Långloppscup. Det som inte fungerar för landets cyklister, är om förbundet "dödar" våra största tävlingar. Och ärligt talat, varför flyttas tävlingen?
Så här skriver Cyclesport:
"Anledningen är att SCFs generalsekreterare Anders Karlssons hemmaklubb Borlänge vill vara ensam MTB tävling i landet på samma helg som Skövde CKs Långa Billingeracet är planerat."
Jag tror inte att den motiveringen håller faktiskt. För sedan när får en tävling ha ensamrätt på en helg? Det enda rätta vore ju att båda tävlingarna får gå samma helg, eftersom det är den helgen båda vill ha. Men det vet Borlänge CK att dom skulle förlora på. Att motivera det hela med att en MTB-tävling inte får krocka med en deltävling i Svenska cupen håller nog inte heller. Jag har då aldrig läst någonstans att man inte får arrangera tävlingar samma dag som Svenska cupen. Samma dag som Falu CK skall ha XC-cupdeltävling arrangeras faktiskt en annan MTB-tävling också, så där faller ju det argumentet.

Nä, ska SCF tvinga bort Billingeracet får dom nog komma med ett riktigt bra argument till att börja med. Att flytta godkända tävlingar, utan att ha ett bra skäl, håller inte.
Om SCF nu ändå, mot allt sunt förnuft, inte tillåter Skövde att arrangera tävling den 24:e så kan ju en idé för Billingeracet vara att kalla det motionslopp. Men som ändå ingår i Långlopsscupen och där Långloppscupen ändå delar ut poäng till bästa åkarna i de olika ålderskategorierna. För motionslopp får krocka med vad som helst. På så sätt får ju Skövde sin "tävling" och de flesta av dom bättre cyklisterna skulle dyka upp.

7 kommentarer:

 1. Jag tror inte man håller på så här för att man tycker det är kul.

  Varför ska två tävlingar som har exakt samma målgrupp, i det här fallet eliten, inte kunna komma överens.. DET övergår mitt förstånd!

  SvaraRadera
 2. det är bara bra att stora tävlingar med samma målgrupp krockar ibland. det delar upp satrtfälten och ger fler möjlighet att placera sig bra, vilket uppmuntrar fler till att satsa då möjligheterna är flera. bra för sporten, bra för cyklisterna. Det går ju i båda cuperna att räkna bort deltävlingar i totalsammanställningen.

  SvaraRadera
 3. Usch. Så dumt så det borde inte vara sant. Ser man det ekonomiskt så förlorar ju inte bara Billingeracet massor på de utan SCF förlorar ju en del intäkter med. Krock eller lägg ner Borlänge Tour om de inte flyttar sig säger jag. Billingeracet är ju det roligaste långloppet vi har tycker jag (i fint väder).

  SvaraRadera
 4. En bra plasering är när man står på pallen och alla dom bra är med annars kan man inte kalla de en bra plasering!

  SvaraRadera
 5. Det är så pinsamt!

  Långloppscupen la ut sina datum i höstas, var det i oktober?

  Jag vet i alla fall vad jag väljer...

  SvaraRadera
 6. vi kan kalla det placering då. men det är inte så det fungerar i verkliga livet ändå. en vinst mot motionärer kan betraktas som en bättre merit (i marknadsvärde) än att vara topp 10 mot de bästa i världen. tyvärr. och så finns det ju några psykosociala anledningar förutom de rent "ekonomiska"...

  SvaraRadera