Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-01-22

Björnat.

Vi snackade om SM i XC (crosscountry), vi snackade om SM I CX (cykelcross/cyclocross/cycle cross) och vi snackade om SM i MTB-marathon. Jag fick ett erbjudande om att hålla i marathon och XC-cupavslutningshelgen i september.
Mycket tid spenderade vi framför kartprogrammet. Björn har ju från första början haft en idé om bansträckning och jag har gjort en egen bana. Det jag inte gillade med Björns idé, var att det såg ut att bli nästan sex mil transportsträcka till målbacken. Visst, det kanske skulle vara spännande med 10 man som går samtidigt in i målbacken. Men det är inte min uppfattning om hur ett marathon-SM skall avgöras. Min bana är givetvis väldigt bra, det är ju jag som gjort den. Nackdelen med min bana är kanske främst att den kräver mycket mer arrangörsjobb. Många fler funktionärer o.s.v. Jag har inte cyklat hela i ett svep heller, men kan tänka mig att mindre vältränade cyklister kan komma att drabbas av trötthet i benen. Egentligen skiter jag i hur banan blir, det viktiga är att det är SM på hemmaplan, och att jag kommer vara grymt snabb.
Efter att Björn spanat lite i kartprogrammet hade han hittat några riktigt bra förbättringar till sin bana. Om stigarna är åkbara, så att säga. Några fler stigar och ett par backar, varav en brutalbacke. Såg lovande ut.

4 kommentarer:

 1. Ett mellanting av era banor? Såg på tävlingsprogrammet igår att jag ska köra Hallbyrundan dagen innan så blir ett hårt SM i Marathon. Som det ska vara. ):

  Vad sa ni om SM i xc? Någon som vet något om de? Funderar på när jag ska ta sommarens semestervecka.

  SvaraRadera
 2. Titta i programmet igen, du kör sverigecup dagen innan långlopps-SM.
  Vi sa väl bara att min brutalbana från Bike Week skulle sitta fint som både SM och cupbana...

  SvaraRadera
 3. Allt under 8 mil.borde inte kallas långlopp..Jag litar på att du fixar ett riktigt långlopp....

  SvaraRadera
 4. Varför skulle jag köra xc-cup dagen innan när jag satsar mer på Västgöta cupen och vet inte om det blir någon mer xc-cuptävling än den i Borås? Kanske kan bli någon mer start om det blir lite fler seniorer som kör.

  SvaraRadera