Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-01-29

Omröstning.

Förutom Crosscountry, ska tempo eller långlopp ingå i SM-veckan?
Rösta genom att kommentera.

21 kommentarer:

 1. Jag tycker båda ska va med. Stafett för annat än ungdomarna är jag däremot tveksam till.

  SvaraRadera
 2. Vaddå tempo? På MTB? vad är det? Är det då man rullar banan?

  SvaraRadera
 3. självklart tempo. det är ju en sm-diciplin förstår du väl.

  SvaraRadera
 4. LL borde inte vara med av det enkla skälet att det blir konflikt planerings prioritetsmässigt för cyklister. De som prioriterar det ena hoppar kanske över det andra? Får då det ena loppet högre konkurrens så höjer det statusen för sig, och sänker statusen för det andra. Mtb-lopp bör inte konkurrera med varandra när de har SM-status. Bättre att sprida ut de över säsongen för att skapa en mer meningsfull tävlingskalender.

  SvaraRadera
 5. Borde inte Tempo-SM ha en egen helg då? Hur många ställer då upp?

  SvaraRadera
 6. nu har ju 4 h eller 30 minuter tävling inte riktigt samma påverkan på tävlingsformen någon dag senare.

  SvaraRadera
 7. Är inte LL-SM redan planerat till 13 september?
  Eller tänker du generellt om MTB SM och dicipliner för framtiden?
  Isf tycker jag att dagens upplägg är bra med Tempo och XC. Håller dock med Darvell att stafett kanske inte hör hemma på junior/senior/veterannivå. Brukar alltid bli konflikt med vilka som vill och kan köra.
  Tempo däremot borde man kanske lyfta och erbjuda på fler tävlingar - vore kul. Varför inte få in det i XC-cupen som lördagstävling om man kör lö-sö?
  Eller som del i flera etapplopp?
  Bergstempo? (Både uppför och utför såklart!)

  SvaraRadera
 8. Vänta nu... Bergstempo utför? Finns inte redan den diciplinen? Dåvnhill?
  Kanske får revidera min tidigare kommentar... Men om man cyklar uppför också, så kanske det funkar!

  SvaraRadera
 9. LL-SM är planerat till 13:e då vi också har cuptävling dagen innan. Men för framtiden kanske det kan vara en idé. Tycker jag.

  SvaraRadera
 10. För min egen del vore det fint då jag kör ll-SM men inte XC-SM utan bara kollar på och hjälper till om någon behöver min hjälp.

  Men borde väl bli väldigt jobbigt för en som satsar på båda som du Öijer t.ex.? Jag tror det är bäst när det ligger med en bits mellanrum som nu så man kan satsa ordentligt på båda om man vill.

  Om tempo så förstår jag inte varför man ska satsa på att vara svensk mästare i något som inte körs. Hade det körts lite mer tempolopp som prolog inför tävlingar så hade det varit lite mer vettigt. Men bara Borlänge Tour som har det nu om ens de eller?

  SvaraRadera
 11. Det är rätt meckigt att fixa alla tempobanor som behövs om det ska vara med i xc-cupen också. Det är kul med tempo, men ett xc-varv är lättare för arrangören. Mer shorttrack-race är mitt förslag på mer kul och mer bra.

  SvaraRadera
 12. Jepp, shorttrack under SM veckan skulle göra tävlandet mer intressant. Vem i hela världen tycker att tempo är kul förutom den som kan titulera sig som svensk mästare??? Okej placeringarna 1-2-3 kanske kan vara roliga då man åtminstone får en pallplats på SM, men i övrigt känns den grenen lite krystad, som en blindtarm som hängde med från starten för svensk mountainbike. Körs det tempo i något annat land under nationsmästerskapen?
  Fyller ju dock en ganska bra funktion bland ungdomarna då det kan fungera som kval till det "riktiga" mästerskapet.

  SvaraRadera
 13. När det gäller arrangemang i största allmänhet så får man nog ta på sig funktionärshatten också, inte bara cykelhjälmen.
  Det gäller ju att det är genomförbara arrangemang, som en klubb kan tänka sig att ta på sig. Kan vara lite farligtatt skapa en modell som är så grandios att det blir svårt att få tag på arrangörer... Tänker nu i första hand på kombinationen LL och XC som jag tror kan vara tufft för en arrangör. Har varit kommissarie på hel-SM med alla utförsgrenar oxå, och det är en utmaning för alla funktinärer!
  Tempo? Tja, det är ju inte kul som det är nu med så få lopp. Och ja, mig veterligen så är vi de enda som kör tempo. Finns iaf inget i UCIs regler om tempo.
  Vem är förresten den där "Anonym"? Många synpunkter men lite tunt att inte visa vem man är. Tycker jag. En del åsikter är ju riktigt bra, inget att skämmas över!

  SvaraRadera
 14. Kul att det blev en debatt av det hela. Visst kanske långlopp blir en större arbetsinsats än ett tempolopp för arrangören, men också möjligheten till en betydligt större vinst.
  Shorttrack låter ju kul och fungerar nog som jippotävlingar och kanske för att locka ungdomar med sin fart och fläkt. Men shorttrack på SM? Min åsikt är att då är nog tempo ett bättre alternativ. Jag håller också med om att ett långlopp och ett XC kan bli ganska tufft för många, men det ska ju vara de mest vältränade som gör upp. har man bara en eller två dagar mellan loppen så är det ju ingen fara.

  SvaraRadera
 15. Jocke. "Anonym" är flera personer och inte en ensam stackars schizofren individ. Jag går i varje fall i god för mig själv.

  SvaraRadera
 16. Shorttrack så som de kör i bland annat USA, även på mästerskap, är bra! En snabb bana på ca 5 min och 20-30 min åktid totalt. Snabbt och underhållande.
  Tror nästan att Sverige är det enda landet som har tempo som mästerskapsdiciplin. När ska vinnarna då få åka med sin tempomästardräkt?
  Jag tror att det hade varit en bra alternativ till dagens tempo.

  SvaraRadera
 17. Tempo på XC är då ingen gren. Bort med skiten. In med "short track" som fler kan tycka vara meningsfullt. Ja både publik och cyklist.

  Fast å andra sidan så har ju inte thort track lyckats så bra heller när det gäller XC arrangemang. Nästan lika dött som tempo, även om fler försöker med korta och intensiva banor/tävlingar

  SvaraRadera
 18. Shorttrack är ju bara en MTB-variant av CX. ;)

  SvaraRadera
 19. Jag tror inte att det är formen short-track som är ointressant utan snarare marknadsföringen runt omkring. SM är ett tillfälle då det finns en stor del mtb cyklister i omlopp på samma ort under en hel vecka, något som även får lokalbefolkningen att reagera, dock orkar knappt gemene man ta sig ut i skogen för att se en lycraklädd svettodåre susa förbi en gång var 20:e minut om man springer mellan två punkter på banan... Däremot om man har en bra reklampelare i form av mycket folk i stan och dessutom kan hänvisa till närbelägen plats för ett short-trackrace så kanske fler skulle kolla då det är lätt att så och det händer något hela tiden. Sen om det är på jippo-nivå eller inte spelar ingen större roll, folk skulle nog dra sig dit än då. Bara en liten tanke från en anonym ;-) (Kan man skriva i sitt namn utan någon sorts inlogg?)

  SvaraRadera