Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-01-23

Kväll.

Sitter här, skitnödig och otränad, och är ensam med ungarna. Ronya har dragit till byn för att träffa en eller ett par kompisar. Det är rätt lugnt ändå, de små är på bra humör. Emily är hos sin pappa så jag har bara småttingarna att hålla vid liv i några timmar.

Det här med team. Det är ju jättefränt med team. Skitcoolt. Det fina är att om man kör MTB så behöver man inte bilda ny klubb för att ha ett team. Ett team kan bestå av cyklister från olika klubbar men med samma sponsorer/kläder. Då man ju inte behöver bära klubbkläder i MTB annat än på mästerskap. Hur som.
Cykloteket Racing Team gör ju en stor tabbe som inte nämner fjolårets stora stjärnskott; Fredrik "Seglarn" Edin. Vilken kille. Började säsongen som bäste svensk, då han med sina ludna ben bara fick stryk av ett par norrmän. Sedan blev han femma i första Sverigecupdeltävlingen. I samma tävling var han varvad året innan. Nog förtjänar han att bli nämnd i deras pressmeddelande. Cykloteket Racing Team (CRT) och Team Kalas (eller Kalas CK...) är då trevliga intiativ i en annars ganska initiativlös idrottsgren.
Föhoppningsvis kan nytänket smitta av sig lite till andra inom och runt sporten också. För ska det ske något för att "rädda" MTB-sporten i landet så bör det nästan ske nu innan den sjunkit för djupt.
Vi har ju faktiskt inte en enda klubb som vill ta på sig äran att arrangera MTB-SM, varken XC, DH eller 4-cross, i sommar.
Långloppen kommer kanske kryddas av lite mer taktisk åkning nu än tidigare. De senaste åren har det ju i princip bara varit Falu CK som haft fler än en åkare med långt framme i tävlingarna. Nu kan det bli tre CRT, två Kalas CK och fem Falu CK i en tätgrupp. Tillsammans med några teamlösa stackare som sliter hårt för sina moderklubbar.
Det kan ju bli kul.

Hoppas alla nya bloggar och hemsidor som dyker upp under hösten och vintern även håller under sommaren. Cyklister har lite för mycket fritid så här års och därför brukar det ploppa upp en mängd nya sidor.
Johan Landström frågade mig lite om bloggar och blogspot för några dagar sedan. Kul att också se honom i bloggvärlden. Lite kul var det att Fredrik Ericsson ringde dagen efter och frågade om en blogspotfunktioner.

Om jag ska svamla vidare om MTB-sporten i Sverige och länka samman det med nya sidor/bloggar, så är det precis vad MTB-sporten skulle behöva. En ny MTB-inriktad "nyhetssida". Det skulle ju kunna vara flera som samarbetar, kanske uppbyggt genom en blogg också som är enkel att hålla uppdaterad och åtkomsten kan delas mellan många. Vi har ju några nyhetssidor för cykel här i landet, men ingen inriktad på just MTB. Där man kan läsa allt från våra svenska tävlingar och cyklister. Det behövs för att skapa ett intresse, eller åtminstone hålla ett intresse vid liv.
Cykelnytt är ju jättebra, om man gillar internationella nyheter och nyheter om våra svenska landsvägsproffs.
Cyclesport är väldigt inkonsekventa, men är väl kanske ändå den sida med bäst MTB-rapportering. Det säger en del om MTB-sportens mediautrymme...
Velo, tja, Velo är ju Velo.

Mina två cent.
Nu ska jag trötta ut ungarna så de somnar snart...

1 kommentar:

  1. När startar du nyhetssidan då? :) Eller något tips på vem som ska göra det?

    Läste för ett par dagar sen att Calle Friberg lämnar sitt team för att själv bli sponsrad av lite företag och köra på Focus samt köra mer i Sverige än tidigare så en till teamlös cyklist i täten.

    SvaraRadera