Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-02-04

Låglöne.


Billigt att åka buss i Falun? I Stockholm åker alla med barnvagn gratis. Borde kanske införas i Falun också? Kom till bussen precis i tid idag. Och tur var väl det eftersom jag annars hade missat att hämta Filip från dagis i tid. Väl på bussen inser jag att jag nog inte har något att betala resan med. Ronya har busskortet, och jag brände busspengen på ballonger. Gräver febrilt i alla fickor, för det händer rätt ofta att jag hittar bortglömda pengar i fickorna... Men inte nu. Som tur var kördes denna buss av en kvinna, så innan jag rotat klart i alla fickor hade jag fått en specialbiljett. Tror ni det hade hänt med en manlig chaufför eller om jag inte haft barnvagnen?

2 kommentarer:

  1. I stockholm kan man köpa en sms-biljett så vi slipper aldrig undan. När jag var yngre fick jag inte åka med bussen för att de inte hade växel på min femhundring. Tror jag skulle löpt amok om det hände idag.
    /J

    SvaraRadera
  2. Du får säga att du har slut på pengar på kontantkortet. ;)
    Här i Falun får man inte åka buss om man kommer och vill köpa en biljett med en femhundring. Då är det häst och vagn som gäller...

    SvaraRadera