Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-02-21

Veckans enda skidpass och mitt upplägg fram till Vasaloppet!


Hej och god morgon på dig!

Onsdag, redan onsdag alltså. Igår kväll så var jag till Stångtjärn och åkte skidor. Jag har valt att trappa ner skidåkningen denna vecka så det här blev faktiskt det första och sista passet skidor denna vecka. Jag tänker fokusera mer på cykling resten av veckan och låta skidmusklerna återhämta sig lite till nästa vecka. Tack vare alla år med cyklingen så har jag en god kondition och jag kan köra på rätt mycket med skidåkningen och det sliter lite känner jag så det är dags att återhämta mig lite.

Igår ville jag få ihop en timme så jag gnetade på i drygt 15 kilometer och fick därmed ihop 1:01. Det går fortsatt bra att åka och jag känner mig stark och det känns som att farten är hyfsad. Jämfört med tidigare vintrar så är farten till och med bra. Det lovar gott inför Vasaloppet. Andra halvan av passet gick i ett lätt regn och -2 - -3 grader. 

Min träningsplan för dessa två veckor fram till Vasaloppet är som följer:
Måndag: Vilodag
Tisdag: 1 timme skidor
Onsdag: 1 timme cykel
Torsdag: Intervaller cykel
Fredag: Vilodag
Lördag: Intervaller cykel
Söndag: Tävling cykel

Måndag: Vilodag
Tisdag: 3 timmar skidor
Onsdag: 3 timmar cykel med några intervaller
Torsdag: Vilodag
Fredag: Vilodag
Lördag: Lättare pass
Söndag: Vasaloppet! 

Idag ska jag köpa bussbiljett för att ta mig mellan Mora och Sälen på Vasaloppsmorgonen och sedan ska jag planera in att få skidorna vallade någon gång i nästa vecka också. Sedan är det nog bara att äta, träna och sova mig fram till starten.
 
 


Min samarbetspartner Siroko har tagit fram en dam- och en herrkollektion med cykelkläder för nybörjare till oslagbara priser. Eller vad sägs om en cykeltröja för 201:-? Priserna ovan gäller om du köper via min samarbetslänk som ger dig 10% på alla Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer


Tack för att du läste dagens ilägg, på återhörande här imorgon igen. Trevlig lill-lördag, hoj! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar