Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-02-06

SWE-Cup 23/24 ✔


Hej och god morgon på dig, 

Ja nu kan jag sätta en bock på vintersäsongens SWE-Cup. Jag körde sju av dom åtta deltävlingarna där jag missade en på grund av sjukdom. Bästa resultat i en deltävling blev 14:e och sämsta resultat fick jag i den förra deltävlingen där jag fick en drop out och slutade 53:a. Det har varit kul att tävla med alla svenskar och roligt att Svenska Cykelförbundet anordnar en SWE-Cup för oss att tävla i. Jag har försökt hjälpa laget och Johan Norén där jag har kunnat men igår var Johan Norén i en klass för sig själv och vann en imponerande soloseger i poängloppet. Jag bidrog inte en sekund till hans framgång igår utan jag hade det väldigt tufft en bit bak i fältet. 

Första gången i backen så fick jag släppa med några andra. Vi jagade i 1½ varv innan vi kunde ansluta igen ute på varv 3 av 4. Jag släppte igen i backen, möjligen någon placering längre fram denna gång. Jag hade inte ork eller tryck nog att jaga ikapp en andra gång utan såg mig besegrad och rullade igenom slutet med den grupp jag befann mig i. Försökte uppmana till lugnt tempo i backen i min grupp men det var ingen som lyssnade... Så jag blev ensam kvar efter backen sista gången. Fick lite sällskap av några som kom ikapp mig så det var ju najs. 

På slutet av loppet (kanske sista varvet!?) så hoppade jag också in i ett Teams-möte om SWE-Cup XCO. Så där satt jag och körde SWE-Cup i ett möte om en annan SWE-Cup. Kanske det var tur då att jag hade blivit avhängd och inte körde om någon finare placering. 

Efter att ha tävlat cykel två dagar i rad med träningsvärk från skidåkningen i lördags så ska jag vila idag. Förutom att det var just skidåkning jag ägnade mig åt så har det också blivit sex dagar i rad med träning där det mesta varit väldigt intensivt. Så sliten är vad jag är. 


Sliten och trött just nu men hoppas att det ska ge ett lyft framöver. Sedan jag var sjuk och hade axelproblem så har jag stått och stampat nu i tre veckor känns det som. En helt rimlig utveckling då jag innan det hade nio veckor med en fantastisk utveckling. Någonstans måste en platå komma. Men nu ser jag fram emot positiv utveckling igen fram till våren! 


Tack för att du läste, på återhörande här imorgon igen! 

_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar