Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-02-27

42 år och gissa min placering på Vasaloppet!


Hej och god morgon!

Ja, sådär såg en nybliven 42-åring ut igår innan avfärd mot jobbet. Fyllde alltså år igår, hade en vilodag och firade med ett besök hos tandläkaren. Kom hem och fick en present av barnen och fick en bonusdag med Ebbah. Det är annars mammavecka för barnen denna vecka så det var härligt. 


Jag lämnade in mina skidor för Vasa-preparering, kollade på Filip när han tränade med det herrallsvenska laget (kändes stort) och när jag kom hem så hade jag anledning att fira så det gjorde jag. Jag är inte någon som firar stort och överdådigt men tycker ändå att man ska unna sig att fira på ett eller annat vis om det finns anledning till det. 

Ja, jag lämnade alltså in skidorna trots att jag har en del vänner och bekanta som är rena rama valla-fantomerna. Men i år känns det skönt att lämna in till någon "oberoende". Blir det bra så är det jättebra och blir det inte bra så behöver ingen känna skuld över det. Väderprognosen ser ju allt annat än strålande ut för Sälen denna vecka. Om jag kommer frysa så beror det möjligen på att jag är blöt.
Vädret blir ju vad det blir och det kan jag inte påverka. Jag tar mig till Mora oavsett. Ett långsamt före är nog bara bra för mig men helst har jag spår så att jag lättare kan använda mig av diagonal- och stakning med frånskjut. Det här med att staka utan spår är inte riktigt något för mina kattarmar.

Några har frågat vad jag har för mål och min målsättning är att bryta min negativa placeringstrend. Skulle jag klara det på under 6 timmar så skulle jag vara supernöjd med det också. Det här är mina placeringar i Vasaloppet, från 1801 till 5375:
Bättre än 5375 ska jag klara om det inte händer något. Det året hade jag tränat 53 kilometer skidor och stod i led 6 (på seedning från 2019). Denna vinter har jag tränat 346 kilometer och står i led 5. Ska hinna med ett pass till så det blir nog 36-37 mil totalt i vinter innan det är dags för Vasaloppet på söndag.  


Vad tror du jag får för placering på Vasaloppet i år? Gissa med en kommentar här nedan. Vinn ära, berömmelse och ett pris. 


_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

1 kommentar: