Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-01-31

Tillbaka i cykelsadeln efter 35 dagars uppehåll!


Hej och god morgon på dig!

Såhär skrev sjukgymnasten till mig igår:
"Känns det bra i ryggen kan du prova med lite lätt cykling, framåtlutad position kan dock vara utmanande men du kan prova."

Varpå jag valde att starta och genomföra SWE-Cup igår kväll efter ett fem veckor långt träningsuppehåll på grund av diskbråck. Jag höjde styret med 15 centimeter på cykeln så att jag skulle sitta mer upprätt och sedan var det bara att gasa. Just det där med att gasa var kanske inte vad jag skulle göra, men det blev så ändå. 

Först skulle jag bara trampa till ur startfållan så jag hängde med svansen av klungan. Det visade sig inte vara så lätt men jag tänkte att jag kör på till första sprinten alldeles i början av loppet. Efter sprinten ville jag ha någon att åka med, men även det gick lite för fort. Men jag envisades med att vara kvar där. Tänkte släppa när vi kom till första tuffa backen men vi var så nära cyklisterna framför och det är alltid roligare att åka med andra än att åka ensam... 190 i puls men jag gick med! "Lätt cykling" var det ja... Vi körde en liten loop, kom ikapp någon och kom till samma backe igen. Då tog jag det lite lugnare och i nästa backe så slog jag av helt. Det var jobbigt det där. Fick ändå  sällskap, tog ett lugnare tempo in mot mål så det blev lite nedvärmning kan man säga. Slutade 77:a av 77 fullföljande igår, kändes ändå som en seger.

Vi säger väl inget om detta till sjukgymnasten, väl? 

Garmin indikerar att jag blev lite sliten av gårdagen och att jag har sovit som en kråka. Men vad gör det när jag cyklade igår och känner mig bra i både ben och rygg idag?! 

2023 here I come! 

Tack för att du läste, ha en fantastisk tisdag så hörs vi här imorgon igen. 

Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar