Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-01-05

Dag 11 och lite om min aktieportföljs utveckling


Hej och god morgon på dig! 

Ingen Le Peloton idag, åtminstone inte för mig. Går in på elfte vilodagen här och idag känns det något sämre än igår men ändå bättre än i förrgår. Planen för morgonen var ett besök hos sjukgymnasten men sjukgymnasten var sjuk så jag fick en ny tid på tisdag. Bara att bita ihop ett tag till. Planen för dagen blir istället att åka till jobbet, komma hem och vila lite innan jag ska jobba natt åt Ebbahs klass. 

Har varit ut och matat både vår hitte-kanin Ture och fyllt på med fågelmaten.


Aktierna då?
Som några av er vet så har jag börjat investera i aktier. Gick in för det 2021, satte ett väldigt djärvt mål för 2021 som jag också nådde. Utvecklingen under 2021 var för min del helt fantastisk och med goda möjligheter till att investera pengar varje månad. Stärkt av det så la jag ribban precis lika högt för 2022, om inte högre. Mitt aktie-2022 blev dock platt fall. Dels en förändrad situation gällande min möjlighet att investera pengar så jag kunde inte stoppa in lika mycket som under 2021. Sparandet under 2022 blev 37% av 2021 års nivå av sparande. Sedan hade jag en dålig utveckling också, några av er kanske läste min blogg då jag skrev att jag på en dag backade 46,4%. Det var en chansning som gjorde att 2021 gick så väldigt bra och det var också en chansning som gjorde att 2022 fick ett sådant fall. Lägg på lite generell dålig ekonomisk utveckling på det så förstår ni att 2022 är ett aktieår som inte blir mitt bästa. Men ett lärorikt år och jag tar med mig mycket inför mitt fortsatta investerande. 

Faktum är att aktierna jag äger är värda mindre nu än vad mina aktier var värda i början på 2022. Så det blir lite av en omstart, nytt mål är satt för året som hamnar lite mittemellan 2021 års mål och 2022 års mål så får se hur det går denna gång. Värt att notera är kanske att jag är en småsparare i sammanhanget men det går precis lika bra att köpa och sälja aktier även med små medel. Prova du också, det är kul! 


Dags att rulla mot jobbet här, tack för att du läste. Vi hörs igen imorgon, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar