Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-01-10

Önskeblogg!



Hej och god morgon på dig!

Först så tar vi bara en stund och känner uppskattning för snön som kommit i natt och nu på morgonen. Det blir så himla fint. Det kommer som blötsnö så skridskobanan som jag igår hade på min uppfart är nu helt säker att gå på igen. I min telefon så finns det nu sex bilder på snö från idag. Lite som ett barn blev jag, när jag vaknade och tittade ut. 

Jag frågade  igår på min Facebook-sida om saker att skriva om här i bloggen. Där fick jag också en del uppslag som jag skriver några rader om här nedan. Ljumsbråck stryker jag dock från den listan. 😐 Men jag tänker att det kan bli några rader om övriga saker som kom som förslag.

Det där kan för övrigt vara första gången som jag tar med en emoji i denna blogg. Tiderna förändras...


Min tid i Movistar. Det har varit en kul och lärorik tid sedan jag blev en av cyklisterna från Team SZ som kompletterade Movistars befintliga lag inom e-sport. Movistar behövde stärka upp truppen, Team SZ hade ingen plats i Zwift Grand Prix och det fanns klara synergieffekter av ett samarbete. Team SZ med sin starka community-del med tillhörande organisatoriska styrka tillsammans med Movistars professionalism. Det finns givetvis mycket för båda lagen att lära av varandra och på så vis är det ett väldigt unikt samarbete. Att sedan Team SZ fick en egen plats i Zwift Grand Prix i sista stund gav oss en liten utmaning men det löstes också på ett mycket proffsigt vis. 

För egen del så hade jag givetvis hoppats på mer gällande min prestation denna höst. När allt det här började så fick jag brottas med Covid. Något som tog hårdare på mig än vad jag hade trott. Vägen tillbaka därifrån har varit långsam och den form jag trodde att jag skulle kunna nå inom en månad tog tre månader att nå till. Så jag har inte kunnat göra mig riktigt rättvisa. Jag har fått köra ett av loppen och tycker att jag presterade det jag skulle där och det kändes faktiskt riktigt bra. Tyvärr har jag nu fått käppar i hjulen igen och är givetvis allt annat än aktuell inför fredagens lopp. 

Hur samarbetet fortsätter efter Zwift Grand Prix får vi se. Jag vet att det händer lite grejer bakom kulisserna och det ska bli intressant att få se vad som kommer ut av detta. Bara att vi får chansen att samarbeta med ett lag som Movistar tycker jag är stort och det kan öppna för en väldigt spännande fortsättning. Något som inte hade varit möjligt om inte detta samarbete funnits. 


Skalmarna skall alltid vara utanför hjälmremmarna. Det är inte ens ett ämne för diskussion. Samma sak med vita strumpor. Det är vita strumpor som gäller, åtminstone på tävling. På träning kan man ha annat som matchar ens övriga kläder på ett snyggt vis. På vintern så tycker jag också att man kan få göra undantag och ha andra färger. Det görs ju sällan varma ullstrumpor som är vita. Fasen ni hör ju, även gamla tävlingsgubbar som jag mjuknar när det kommer till strumpfärg.
Vad som skiljer en som kan cykla från en cyklist är lite svårare. Men mina barn har sedan tidig ålder kunnat se någon som cyklar och sagt om det är en riktig cyklist eller inte. Så på något vis så har jag lyckats få barnen att se skillnad. Nästan alla kan cykla, men det syns på någon som engagerar sig mer i en sport och det är väl kanske också då som man blir cyklist och inte "en som cyklar".

Styrketräning bra eller anus. Styrketräning är bra och styrketräning kan också göra dig till en snabbare/starkare cyklist. Det är nog väldigt få personer som lyckats bli sämre cyklister genom att styrketräna. Det ska möjligen vara om man låter styrketräningen ta över så att man blir mer en person som styrketränar än en som cykeltränar. Sedan kan man styrketräna på olika vis. Det finns till exempel övningar du kan göra på cykeln. I mitt fall så gillar jag också att åka längdskidor, något som stärker min muskulatur på ställen där cykelträningen inte riktigt hjälper. Kanske att det inte är "styrketräning", men jag blir starkare av det. 


Mina nya cyklar, som inte är här än, får jag återkomma till när det närmar sig. Ni får hålla ut ett tag till! 


Mål och motivation. Då kan jag börja med att tipsa om videon Stefan Ek gjorde med mig och som finns på YouTube här: https://youtu.be/h-jiUJSbka8 Sedan så har jag skrivit om det flera gånger här i bloggen också. Nästan så det blir lite skämskudde ibland när jag tittar tillbaka på vad jag skrivit tidigare. Men jag lär mig och utvecklas med tiden. Bloggen och hur jag skriver ser inte ut nu som det gjorde för några år sedan. Men här har jag ett inlägg från 2009 och här är ett inlägg från 2016. Det finns fler om du söker. Eftersom jag hittat en sport som jag verkligen älskar så är motivation sällan ett problem för mig. Det kan vara inför enskilda pass, men har du ett attraktivt mål du vill nå så blir det också lättare att motivera sig i tuffare stunder.


Fatbike är något jag drömmer om att ha. Just nu behöver jag prioritera övriga cyklar och elräkningar ett tag framöver dock. Dessutom så har jag kanske andra hinder den närmsta perioden så en fatbike till nästa vintersäsong kanske?! Det ser alltid så härligt ut och varje vinter så tänker jag att jag borde ha en fatbike. 


Ekonomisk krasch. Vet inte om det är den generella eller min egna som avsågs. Den generella har jag faktiskt tänkt skriva lite om vid tillfälle. Eller kanske snarare tips på hur man kan göra för att förbättra sin egna ekonomi. Jag har själv gjort en del bra saker med min ekonomi dom senaste åren, något som också gör att jag är trygg i att klara mig igenom dom ekonomiskt tuffa tider som vi har nu och förmodligen kommer att ha ett tag framöver. Det finns mycket man kan göra som privatperson och jag har sedan något år tillbaka redan gjort mycket själv. Det finns inte mycket annat att göra om man är ensamstående, har tre barn, ett hus, gillar cykling och barnen håller på med idrotter som också kostar en del. Det har varit kul att se så många bli så intresserade av ekonomi sedan elpriserna höjts, något som borde ha varit självklart redan innan. 


Tack för att du läste och tack till er som kom med idéer att skriva om. Vissa ämnen förtjänar givetvis en djupdykning men nu fick ni lite av mina tankar kring respektive ämne. Vi hörs imorgon igen, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar