Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-09-16

Jag ska köra för Movistar!

Hej och god morgon på dig!

Jag har hintat ett par gånger om att jag har lite kul saker på gång och äntligen så kan jag släppa en riktigt stor nyhet; jag ska köra för Movistar eTeam! 

Movistar eTeam är en del av landsvägslaget Movistars organisation vilket kommer bli ännu tydligare nu när Movistar slår ihop sina konton på sociala medier för sitt eTeam och sitt landsvägslag. Movistar kommer bland annat att köra Zwift Grand Prix där jag blir en av åkarna i laget. Zwift Grand Prix blir starten på ett mycket djupgående samarbete mellan Movistar och Team SZ och jag känner mig väldigt hedrad över att få vara med från början. Att få representera både Team SZ och Movistar denna vinter kommer att bli någonting alldeles extra.


Nedan är ett pressmeddelande som går ut idag och om någon timme så kommer också en nyhet ut från Movistar om detta, jag lägger in Movistars pressmeddelande här när det är publikt. Kika in här vid lunch igen så får du läsa det.  

"Svenska E-cyklister tävlar för Movistar eTeam

I takt med att kvällarna blir allt mörkare kommer starten för höst- och vintersäsongens E-cykling allt närmare. Denna yngsta gren inom cykelsporten spås en fortsatt tillväxt och snabb utveckling nu i vinter. Flera nationella tävlingar kommer anordnas, inklusive både en SWE-cup och ett SM. Internationellt kommer fokus vara på en ny elitserie - Zwift Grand Prix och på kvalificeringslopp och VM-final - UCI Cycling Esports World Championship.

Sverige har varit mycket framstående inom E-cyklingen och en särskilt rolig nyhet i år är att inte mindre än tio svenskar kommer tävla tillsammans med world-pro laget Movistar Teams esportssektion (Movistar eTeam) i just Zwift Grand Prix. Samarbetet utgår från det svenska ecyklingslaget Team Swedish Zwifter (team SZ) där team manager för satsningen Jerry Eriksson sammanfattar det så här:

”Våra svenska åkare, 5 damer och 5 herrar kommer komplettera Movistar eTeams befintliga trupp, och vi kommer samarbeta  kring planering, lagledning, stöd till åkare och strategival för tävlingarna. Både åkare och lagledning ser mycket fram emot denna möjlighet att få tävla tillsammans med ett professionellt cykellag.”

Zwift Grand Prix är en lagtävling i en serie om 6 lopp där nya tävlingsformat, exempelvis sprintlopp med utslagningsförfarande kommer testa åkarnas förmågor, både individuellt och som lag. Tävlingarna kommer vara utspridda över hösten och vintern, sändas via Youtube på fredagar med start den 23/9.

Juan Pablo Morinero, marknadschef för Movistar Team, säger såhär om satsningen:

”Detta handlar inte bara om att dela på våra åkare. Det är en mycket mera djupgående överenskommelse. Vi vill dela kunskap, organisationsstruktur och det redan bevisat framgångsrika konceptet som det svenska laget utvecklat, för att skapa ett verkligt globalt esportlag. Vi kommer ha roligt när vi cyklar inomhus och bidra till att sporten växer.”

De svenska åkarna består huvudsakligen av tävlingsaktiva cyklister från både landsvägs- och mountainbikesidan men också några rena e-cykelspecialister, så väl som en triathlet. Flera är mycket erfarna med tidigare meriter från tävling på de allra högsta nivåerna inom ecykling.

Conny Björnehall, grengruppsansvarig för E-cykling på SCF är glad över att se svenska åkare i internationella sammanhang:

”Våra svenska cyklister är mycket duktiga och det känns extra kul att man uppmärksammas av internationella lag. Detta är bra för både Sverige och sporten.”


Svenska åkare som kommer ingå i Movistar eTeam:

Marlene Bjärehed, Lisa Hermansson, Jessica Edqvist, Mika Söderström och Sonja Cieciel

Samuel Brännlund, Martin Lindqvist, Johan Lindbom, Henrik Öijer och Jonas Bjärehed

Manager och Teamcar: Jerry Eriksson och Linda Tufvesson"

Dessa två avslutande bilder är skärmdumpar från mitt konto på Zwift.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar