Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-09-24

Zwift Grand Prix, ambulansbuss och VM!

Hej och god dag på dig!

Ännu en ny spännande dag att fylla med innehåll.

Igår så startade Zwift Grand Prix där vi i Movistar var med och även Team Swedish Zifters som jag skrev om häromdagen. Team SZ fick en plats i sista stund då ett annat lag hoppade av vilket var väldigt kul! I Zwift Grand Prix så anmäler man mellan 5 och 10 cyklister per lag. Det laget har man sedan hela säsongen även om det finns ett fönster halvvägs för att eventuellt byta någon åkare. Av truppen på 10 åkare så tar man ut fem till varje deltävling. I Movistars herrlag så hade vi igår Jimmy Kershaw, Jonas Bjärehed, Pim van Diemen, Samuel Brännlund och Vidar Mehl till start. 

Upplägget igår var nytt och väldigt kul att följa. Det var fem korta lopp där alla lag hade en åkare per lopp. Små startfält och superintensivt. Poänglopp, tempolopp, backlopp osv. Väl värt att kika på sändningen tycker jag. Vi i Movistar gjorde en bra insats igår och plockade många poäng så efter första omgången så ligger vi nu femma! Själv så körde jag ett annat Zwift-race samtidigt som jag hejade på kompisarna. Fullt upp med eget race, sändningen från deras lopp och ett getöga i chatten. Flera gånger så råkade jag tappa kontakten med klungan bara för att det var så spännande i ZGP att jag tappade fokus på mitt egna. 

Jag själv gjorde ingen strålande insats och har en bit kvar till formen. 

Det är frustrerande det där. Inte så mycket att jag inte är i form för det hade jag inte väntat mig att vara än heller. Men att kroppen fortfarande inte svarar så som jag vill, att kroppen hela tiden ger signaler om stress, att jag inte återhämtar mig trots mycket sömn och så vidare. Jag är van att känna bra respons från kroppen när jag utsätter den för träning men just nu gör jag inte det. Långt därifrån. 

Unnade mig ett glas rött för att fira in att det var helg igår. Lite gott i en plastlåda till också. Fint ska det vara!

Den nya ambulansbussen visades upp utanför jobbet igår också. Vet inte om jag är nördig som tycker att det är jättehäftigt med en ambulansbuss, vad tycker ni? Denna skapelse har plats för fyra liggande och 28 sittande. Den kommer främst användas för att köra patienter mellan Dalarna och Uppsala under vardagar men kan också vara med vid evenemang eller olyckor. Vi kör varje dag ett antal patienter mellan Dalarna och Uppsala så att på ett bra vis kunna samordna deras resor och nyttja en resurs istället för flera kommer att göra stor skillnad för sjuktransporterna. 


Jag såg hur Zoe Bäckstedt dominerade damjuniorloppet på VM. Stack efter runt 10 av dom 67 kilometerna, körde resten av loppet solo och vann med drygt två minuter. Jag såg också Annemiek van Vleuten göra en attack på slutet i damloppet och tog därmed en snygg seger trots fraktur i armbågen efter fallet tidigare i veckan. Julia Borgström slutade 62:a och Nathalie Eklund 76:a.


Idag ska jag hjälpa Louise Rundqvist och Jimmy Bodin att flytta och därefter ska jag träna. Kan vara skönt att återställa kroppen lite efter att ha använt flyttmusklerna en stund. 

Ha en skön lördag så hörs vi imorgon igen, hoj! Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

1 kommentar:

  1. Är väl bra furutdom stackarna som måste ligga där tillsammans. Stackars patienter/skattebetalare.

    SvaraRadera