Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-09-02

Positiva nyheter för arrangörer av lopp på våra statliga vägar!

Hej och god morgon på dig!

Jag säger inte att regeringen läser min blogg men efter mitt inlägg i förrgår om svårigheterna med att arrangera lopp på Trafikverkets vägar och potentiellt höga kostnader förknippade med detta från 1:a januari 2023 så kom igår detta pressmeddelande från Regeringen:
"Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Regeringen vill göra det lättare för föreningslivet att nyttja Sveriges vägar

Publicerad 

Det kan i dag vara både omständligt och resurskrävande för föreningar att arrangera verksamhet som till exempel cykellopp på Sveriges vägar. Därför ger regeringen nu Trafikverket i uppdrag att analysera och komma med förslag på hur man kan förenkla arbetssätt och regelverk så att det blir lättare för både arrangörer och myndigheter.

– Jag vill att det ska vara lätt att göra rätt för ideella föreningar som vill anordna cykellopp och andra arrangemang på Sveriges vägar. Därför ger regeringen nu Trafikverket i uppdrag att se över om det går att förenkla rutiner och regler i syfte att underlätta för arrangörer, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Regeringen ger i sitt regleringsbrev Trafikverket i uppdrag att utreda hur arbetssätt och regelverk kan förändras för att underlätta och förenkla för föreningslivets verksamhet som bedrivs på, eller påverkar, statlig trafikinfrastruktur. I arbetet ska Trafikverket samråda med relevanta myndigheter och andra aktörer.

Analysen och förslag på förändringar ska lämnas till Regeringskansliet senast den 31 mars 2023."

Skämt åsido, det är givetvis ett långt och påverkansarbete som har pågått för att komma såhär långt så det är bra jobbat av cykelförbundet och övriga specialförbund tillsammans med Riksidrottsförbundet. Återstår att se vad det landar in i och hur hanteras arrangemang som sker, eller planeras ske, innan en eventuell förändring sjösätts? SCF skrev också om denna pressrelease igår: https://scf.se/forbundet/positivt-fran-regeringen-om-dyra-kostnader-for-cykellopp-pa-vag/

________

Igår var jag tillbaka på jobbet igen, full gas framåt i vanlig ordning. Efter jobbet så var vi ute och plockade lingon denna gång efter att ha plockat svamp dagen innan. Det tog inte långa stunden innan vi hade mer än en full hink med lingon med oss hem. Färsk lingonsylt till dagens havregrynsgröt! 

Se så många bär, hur snabbplockat som helst då det var bär i drivor där i skogen. 

Superfin himmel när vi var på väg hem från affären efter att ha köpt kopiösa mängder syltsocker. 

Ingen träning än sedan insjuknandet i COVID, kanske blir det något i eftermiddag? Eller så sparar jag lite på det till i helgen istället. Ingen brådska nu då säsongen ändå är över.


Fredag och snart helg, blir fina fisken det. Ha en riktigt skön dag så hörs vi imorgon igen, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar