Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-01-22

Cykling på exotiska platser och promenader i snön


Hej och god söndagsmorgon på dig!

Här har det precis kollats på sista etappen av Tour Down Under. Inte live, tack och lov. Men i efterhand åtminstone. Tidsskillnaden mellan Australien och oss gör det ju en smula obekvämt om man vill se tävlingen direkt. Inte omöjligt, men lite obekvämt. Det såg ut att gå fort och vara varmt, så det är som det ska vara. Små marginaler i totalen också, precis som det ska vara. Den internationella landsvägssäsongen är igång. Tour de San Juan är också något man kan följa dessa dagar om man vill nörda ner sig. 

För oss som gärna sover på nätterna så är det cykelcross-världscup i Benidorm idag. Det skulle kunna vara en blek föreställning inför de närmast sörjande men alla tre superstjärnorna (Tom, Wout & Mathieu) kommer och det är slutsålt. Vilket betyder att 15 000 biljetter har sålts till evenemanget. Så någonting har man gjort riktigt bra när man flyttat Spaniens tävling till Benidorm. Jag tror det är många cykelfans i området och trakterna sägs vara väldigt bra för läger och annat så många passar nog på att starta- eller avsluta ett läger med denna tävling. 


Bilderna ovan är från gårdagens kortare skogspromenad. Jag håller i min rehab och har kört övningarna 3 gånger per dag hela veckan och fått till ett antal promenader också. Även om det känns skit vissa stunder och dagar så är det ändå märkbart mycket bättre nu än för ett par veckor sedan. Denna vecka är första gången jag har känt avsevärd skillnad åt det bättre hållet också. Måndagen, torsdagen och igår lördag har varit bra dagar. Så mitt i allt diskbråcksmörker så går det ändå åt rätt håll.

Vädret då förresten, är det inte +2 så är det -16. Vad sägs om -2 - -5 grader under en period istället? 

Jag ser fram emot att hinna åka skidor någon gång innan vintern är över och ser mig själv susa fram på en cykel. Ska bara bli lite bättre i kroppen först. Men för att kunna åka skidor så krävs också snö, så jag hoppas på lite vanligt vinterväder ett tag framöver. Just idag var det -17 på morgonen och på tisdag ska och framåt ska det bli plusgrader igen. 


Ha nu en riktigt skön söndag, njut av solen om ni ser den så hörs vi imorgon igen. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar