Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-21

Det längsta jag cyklat sedan maj 2021!


Hej och god morgon på dig!

Jag är lite trött här idag, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är tidigt en måndag morgon och jag körde det längsta jag gjort på nästan ett år igår. Då menar jag det längsta i tid räknat. 

Totalt så var jag ute i nästan fyra timmar och 26 minuter. Mina distanspass brukar ju ligga på precis över tre timmar annars, så det var skönt att få till ett längre pass också då dom gör nytta.

Rundan jag körde var Grycksbo-banvallen förbi Sågmyra-Norr Lindberg-Leksands golfbana-Rönnäs-Helgbo-Smedsbo-hem. Totalt lite drygt tio mil. Det gick lite segt bitvis på banvallen då delar var enbart skoterspår och andra delar var inte välanvända av bilar. Men det gick hyfsat ändå. Hade bestämt mig för att jag i Romma skulle köra rakt fram mot Sågmyra igen om snitthastigheten var 22 km/h och svänga höger mot Rönnäs om snitthastigheten var 23 km/h. Nu var visserligen hastigheten 22,3 när jag passerade där men jag räknade med att köra lite snabbare på slutet och chansade. Snittet blev just 23 km/h när jag kom hem så det var bra. Hade lite tidspress då jag skulle hämta dottern från Källviksbacken. 

Även om det var min längsta runda så höll jag ihop det bra, hungern kom senare än under passet i lördags också men jag petade i mig två Powerbars denna gång. Mot slutet så var det inte mycket kraft kvar och sista 20 minuterna eller så handlade mest bara om att ta mig hem. 

Mötte tre cyklister under rundan. Solen sken och temperaturen steg under passet. På morgonen när jag vaknade så var det -11,6 grader men när jag skjutsat iväg dottern till Källviksbacken och ätit frukost så var det nog 5-6 grader varmare. Snittemperaturen under passet blev -1,7 vilket gjorde att jag kanske var en smula överklädd i min varmaste jacka från Siroko

Totalt blev det nu ca: 8 timmars träning i helgen, inte fy skam! Eftermiddagen i övrigt gick åt till att äta, dricka, göra hushållssysslor och se till att djuren hade mat. 

Nu ska jag cykla till jobbet, får se vad benen tycker om det...


Fick du ihop någon bra träning i helgen och hur länge brukar du vara ute när du kör distans?


Några bilder från igår:


Garmin-data: