Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-12

Jag vann SWE-Cup!!!


Så är det äntligen officiellt, jag vann SWE-Cup i e-cycling som Svenska cykelförbundet kallat e-sportdelen av cykelsporten. Svenska cupen på Zwift, helt enkelt. 

Jag har varit 12:a i en deltävling av SWE-Cup på landsväg, 6:a i en SWE-Cup i MTB, har varit på pallen och haft ledartröjan i CX-Cupen och nu alltså totalseger i SWE-Cup för e-cyclling. Jag gillar att cykla och tycker det är så kul att vi har olika grenar med sina egna egenskaper och utmaningar. 

Cupen började finfint med en seger i första deltävlingen och jag lyckades faktiskt med att komma på pallen i inte mindre än sex av dom åtta deltävlingarna. Har haft en riktigt bra halvår på cykeln nu sedan min utesäsong drog igång i augusti. När så innesäsongen började så bra så var det bara att tänka om lite och försöka hålla i hela vägen. Det gick ju bra också; rankad topp 100 i världen, seger i svensknorska för-VM och nu totalseger i SWE-Cup. 

Till det så var jag en hårsmån från VM-laget också, med tanke på att bra resultat i SWE-Cup och för-VM var två av fyra viktiga delar och jag vann bägge så förstår ni att jag låg bra till. Men, Sverige har duktiga cyklister och det blev inget VM för mig detta år.

I SWE-Cup fick jag äran att köra i Team SZ Umara. Team SZ är jättestora på Zwift och för att inte göra det alldeles för stort i SWE-Cup så delade vi upp Team SZ i mindre lag. Vi i Team SZ Umara hade faktiskt dom två VM-herrarna Samuel Brännlund och Jon Werme med i laget så vi har verkligen haft bra kapacitet att använda oss av i deltävlingarna. 
Vi tog nio pallplatser, fick med tre åkare topp 10 i totalen och satte färg på samtliga lopp. Det har varit hur kul som helst att få vara en del av laget där åkarna har fått använda sina styrkor på bästa vis för laget. 

Efter en händelserik inledning av cupen så låg jag bäst till i totalen och därför körde vi för mig på slutet. Det har varit en grym känsla att ha ett lag bakom sig som backar upp, kör offensivt och hjälper mig där det behövs. Helt grym känsla! 

Största utmanaren var Daniel Pinto som tog inte mindre än fyra pallplatser och låg bättre till än mig ett bra tag i SWE-Cup. Till sista deltävlingen hade jag dock vänt underläget till ett litet försprång om 5 poäng och skillnaden på en seger och en andraplats var 10 poäng så allt kunde hända. Daniel satte verkligen färg på sista loppet och ska ha all heder för att på egen hand kört så offensivt och snyggt genom hela tävlingsserien. Daniel hade också gjort sig bra i ett VM-lag men tyvärr fanns bara två svenska platser tillgängliga på herrsidan. 

Mattias Svensson körde också bra genom hela serien med tre pallplatser och tog en välförtjänt pallplats i totalen. Johan Rydne kom riktigt starkt på slutet med en andraplats och en seger i dom sista två tävlingarna, så det var kanske tur för oss andra att cupen tog slut nu... Samuel Brännlund blev femma i totalen trots en diskning istället för seger och att han agerade hjälpryttare åt mig i resterande lopp. Världsklass! 

Stort tack till lagets cyklister för denna säsong:
Samuel Brännlund
Johan Limpan Lindbom
Jonas Bjärehed
Jon Werme
Marcus Dorsch
Anders Broberg
David Gardell
Anders Olsson

Tack också till "Team car" (coach/lagledare/sportdirektör/personlig assistent...):
Linda Tufvesson

Givetvis också tack till Umara för att ni stöttat oss under denna härliga säsong. 

Tack till er alla som hejat på mig och som följt med mig även på denna resa. Tack till Svenska Cykelförbundet med Conny, Martin och Anders som styrt upp tävlingar och sändningar på bästa vis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar