Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-27

VM i Zwift, födelsedag och svenska framgångar!


Hej och god morgon på dig! 

VM i Zwift igår och dom svenska damerna fick med sig ett silver genom Cecilia Hansen och en sjundeplats genom Emma Belforth. Alla tjejerna gjorde det riktigt bra och samtliga fyra var med tätgruppen in i slutet. Samma sak egentligen i herrklassen där Samuel Brännlund och Jon Werme var med den stora klungan till målbacken där Samuel lyckades bäst med en 16:e plats. 

Jag körde dubbla skärmar för att hålla koll på både loppet och den svenska sändningen.


Annars så fyllde jag ju år igår också. Firade genom att köra etapp 2 av Rapha Rising, städa och bjuda familjen på fika. I Rapha Rising hade jag inga bra ben, det tog stopp ganska tidigt i den långa backen så det var bara att hitta ett bekvämare tempo och gneta upp. Tur att jag har som mål att ta mig igenom dom tre etapperna så att det finns motivation att slita sig igenom även när det går tufft. 

Backen började efter ungefär 10 minuter, efter ungefär 13 minuter blev det full gas. Efter knappt 19 minuter fick jag vika ner mig och då var det bara 42 minuter klättring kvar...... 

Idag avslutas Rapha Rising med en bana som heter Climbers gambit. Jag körde den på sista premier division-loppet och det är betydligt kortare backar idag än dom två första etappernas klättringar. Sista backen tar kanske en kvart. Så det här klarar jag. Jag kör loppet klockan 11 idag. 

Eftermiddagen firades med blommor och med blader. Samt kanelbullar som jag bakade under förmiddagen. 

Min insamling på Facebook med anledning av födelsedag och kriget i Ukraina nådde igår målet om 2000 kronor och just nu är det 2450:- insamlat. Det ärriktigt bra! Det finns möjlighet att fortsätta donera via denna sida så att UNICEF kan hjälpa flera: https://www.facebook.com/donate/487729839605409/5059529964068352/


Denna dag började annars 05:49 då Filip sa att det var dags att kliva upp. Min klocka var annars inställd på 06:00. Idag är det ett matchcamp med Dalarnas hockeyförbund, ett första större gäng ungdomar som ska spela hockeymatcher i Avesta idag på resan mot att bli ett lag för TV-pucken så småningom. Så jag har kört honom till Avesta och sedan tillbaka igen. 

Ebbah är på KM i hästhoppning idag, säkerligen spänd och glad över det. Aktiva ungdomar, det värmer en gammal mans hjärta. 
 

Såg på Omloop Het Nieuwsblad igår också. Ingen skräll att Wout van Aert vann kanske. Superkul också att se Tobias Ludvigsson gå med i tätgruppen bakom Wout. Tobias kom in på en 19:e plats igår, imponerande! Ännu bättre gick det för Julia Borgström i damklassen med en finfin 14:e plats, kul att vi hela tiden fyller på med duktiga damcyklister. 

Idag är det Kuurne-Brussel-Kuurne, kan bli lite tittande på det också. 



Siroko har rea på min favorit-tröja nu. Perfekt för dessa dagar runt nollan och under våren innan sommarvärmen slår till. En tunn men flossad tröja som sitter riktigt bra och i mitt tycke är snygg också. Jag har både den gröna och den blåa för att jag gillar dom så mycket. Min affiliate-länk ger just nu priset på bilden: https://srko.co/henrikoijer Siroko har rea på mycket annat också, men just denna vill jag lyfta lite extra för att jag gillar den så mycket. 

 
Nej, nu var det fyra timmar sedan frukost. Dags att fylla på lite igen så att jag tar mig igenom Rapha Risings sista etapp. Vi hörs snart igen, hoj! 


3 kommentarer:

  1. Var tusan hittar man resultaten för VM i Zwift??
    Kollade på UCI:s sida men hittade inga resultat alls, hittade till sist på Wikipedia men dem visar bara de 10 första.
    Finns en resultatsida på UCI för 2022 World Championship Esport Cycling men inga resultat där, brukar det ta lång tid innan de får in officiella resultaten där?

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Resultat från Zwift finns på Zwiftpower herrarnas: https://zwiftpower.com/events.php?zid=2831931&sid=a4ae01a06348f91607c6a6a8ad915eba
    damerna: https://zwiftpower.com/events.php?zid=2831927

    SvaraRadera
  3. Tackar för länkarna, tyvärr kan jag inte se dem eftersom man måste ha konto på Zwiftpower.

    SvaraRadera