Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-13

Skridsko, hårt race på Zwift, Jubileumsvasan och Nils van der Poels träningsupplägg!

Hej och god morgon på dig! 

Tack för alla pepp- och hurrarop över totalsegern i SWE-Cup, det värmer en gammal mans hjärta. 

Igår så var vi iväg till Runn för att åka lite skridskor, tjejerna och jag. Det blev ett varv på den blåa slingan som mäter ca: 5 kilometer. Frida höll ihop det hela bra och Ebbah har inte några problem med det. Vi började vid Hälsinggårdsbryggorna och tog en kort godis-paus i höjd med Sjösidan Falun. Efteråt så avnjöt vi lite varm choklad också, men det var nog bara jag i sällskapet som hade blivit lite kall. 

Fina isar, någon plusgrad och gråmulet väder. Ganska så blåsigt men det gjorde ju att vi fick en fantastisk medvind emellanåt också. 

Väl hemma så kollade jag cross och anmälde mig till ett Zwift-race. Såg en fin tävling och insåg vid starten på mitt egna race att jag hade fel cykel. Det var nämligen en grusbana och "alla" andra hade MTB. Ridå.

Så efter ett par kilometer stannade jag och bytte cykel till en MTB jag också. Sullade vid cykelbytet också och försökte desperat hitta en MTB i mitt välfyllda Zwift-garage. Kom sedan ut som 126:a av 204 deltagare...

Tufft läge...

Efter 5 minuters väldigt intensiv jakt så hade jag passerat alla utom tätgruppen. I början gick det givetvis lätt att passera folk men här tog det lite stopp. En klunga går ju snabbare än en ensam cyklist och jag hade inte heller rullar att gå på. 

Åkare efter åkare tappade täten och kunde passeras. Men 30 sekunder upp tar man inte in ensam. 

I backen tog jag in en del men jag var fortfarande 25 sekunder efter och utför förstod jag att tappet skulle kunna bli stort. 

jag lyckades passera sverigebekantingen Kimmo Kananen. Resultatlistan till höger spelade dock ibland ett spratt eller två.

Jag slutade åtta i loppet. 333 watt i drygt 41 minuter. Under min jakt så höll jag 361 watt i 24 minuter, motsvarande 4,9 w/kg. Så det blev ju ett bra pass av något som jag hade tänkt köra igenom betydligt lugnare än så. 


Kvällen spenderades med ena näven i godisskålen och den andra näven i chipsskålen till Melodifestivalen. 


Såg att blogg-kollegan Erik Wickström tog hem Jubileumsvasan, riktigt snyggt gjort! 


Nils van der Poel har publicerat sitt träningsmanifest med tankar, idéer och programmet för hur han tränat dom senaste åren på sin väg mot dubbla OS-guld och världsrekord. En inspirerande text och något som kommande världsstjärnor inom konditionsidrott kan ta lärdom eller idéer av. Vi mer vanliga dödliga kan nog nöja oss med att se och inspireras, så länge ni har ett jobb och en familj så är det nog ingen klok idé att kopiera konceptet. Ni kommer ändå inte att vinna något OS-guld....
62 sidor om hur Nils van der Poel har tränat och levt kan ni läsa här: https://www.howtoskate.se/ 

Man måste ju ändå gilla hans tröskelveckor:


Glöm inte bort att ni får 10% på redan finfina priser hos Siroko med min länk. Passa på nu inför sportlovet att uppgradera er till skidbacken eller är det inte dags att beställa lite nya cykel-kit till våren kanske? Min samarbets-länk som ger er 10% extra rabatt på deras redan nedsatta priser: https://srko.co/henrikoijer 

Ha det gott så hörs vi snart igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar