Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-03

Jag vann inte SWE-Cup i måndags?! Men har cyklat ute


Hej och god morgon på dig!

Igår blev det lugn cykling genom att jag pendlade till- och från jobbet på min MTB. Fick därmed ihop två timmar och 27 minuter lågintensiv träning igår. Välbehövligt på flera plan. Fint är det också när det nu ljusnar på morgnarna. 

Inga konstigheter på cyklingen men det var lite halt med is under nysnön och kallt med minus tolv på morgonen. 

 _________

I måndags så såg det ju ut som om jag hade vunnit SWE-Cup före Matthias Wengelin i det poänglopp som kördes då. Den segern hade jag till igår vad det verkar. Även om det fortfarande är lite otydligt. Igår vid lunch så upptäckte nämligen jag att jag nu stod som tvåa i loppet och inte längre var segrare. På samma poäng som Wengelin förvisso, så det kanske räknas som en delad seger? Det framgår ingenstans vad som gäller vid lika många poäng men det går ju att killgissa sig fram. Så vid lunch igår var jag alltså tvåa. Det är ett dygn efter att man inte längre fick skicka in dual recording (det ska göras inom 18 timmar från loppet). 

För att göra det hela än mer förvirrande så publicerade Svenska Cykelförbundet en nyhet igår vid tretiden på eftermiddagen där det stod att jag vann loppet:

...


Så vann jag, eller vann jag inte? I totalen så spelar givetvis dom tio extra poängen, som en seger innebär, stor roll. Att Wengelin nu står som segrare beror högst troligt på att man har diskat cyklister som varit före Wengelin på spurtpriser. Så när dessa har blivit diskade och övriga har flyttats fram resultaten så har Wengelin fått fler poäng. Sånt kan jag leva med, diskade cyklister har vi nog sett i alla lopp. 

Det som förvirrar och skapar frustration är väl otydligheten och inkonsekvensen. Ett "problem" är väl också att man från förbundet vill vara lite schyssta nu när folk inte är så bra på att ladda upp dual recording gissar jag. För man har diskat ett par toppåkare men inte alla som saknar dual recording. En cyklist topp-10 har fortfarande inte laddat upp dual recording och så var det också på ett race tidigare. Egentligen säger ju regeln att det ska vara klart inom 18 timmar, men diskar man då cyklisten som var 10:a så blir ju 11:an plötsligt 10:a och då ska förbundet försöka få tag på honom för att få en dual recording och sådär fortsätter det. Till igår då man verkar ha slutat jaga dual recording. I mitt tycke så kan man efter 18 timmar bara diska cyklist efter cyklist som inte har laddat upp dual recording till man fått ihop 10 som har godkänd dual recording. Även om det skulle innebära att man diskar i princip hela startfältet. Men visst, det blir ju lite speciellt också när man i en SWE-Cup inte kan räkna med att man har en resultatlista eftersom varken cyklister eller förbund gör vad som förväntas.

Anledningen till att jag tror att man nu slutat jaga dual recording och fastställt resultatet är för att totalställningen är uppdaterad och det brukar den vara när deltävlingens resultat är klart. För att göra det lite enklare, snabbare, trevligare och proffsigare nästa gång; ladda upp en dual recording om du är topp 25! Har du inte dual recording så låt bli att köra in dig topp-10... 

Nu över till något positivt! Efter min fina insats i måndags å leder jag nu i totalställningen så före Daniel Pinto, det skiljer bara 5 poäng mellan oss, så det blir en spännande avslutning av SWE-Cup på måndag! 


Vi kan ta ett exempel på hur det skulle kunna bli nästa vecka när cyklister inte har dual recording eller laddar upp den i tid: 
Säg att ett antal cyklister går loss i en utbrytning som håller undan och är före klungan i mål. Pinto vinner sedan klungspurten men jag har kanske inte ens spurtat för att jag tror mig bli totalsegrare eftersom Pinto inte får tillräckligt många poäng. Så visar det sig att hela utbrytningen saknar dual recording. Då skulle plötsligt Daniel stå som segrare i loppet och totalsegrare. 

Bäst att jag tar det säkra före det osäkra och vinner på måndag! 


Det är svinkul med SWE-Cup och alla som jobbar ideellt med den gör ett jättebra jobb. Det jag önskar är mycket mer tydlighet samt att cyklisterna blir bättre på dual recording. 

________

Idag skippade jag Le Peloton igen. Men det kommer fler veckor. I kväll ska jag däremot köra TTT på Zwift med andra starka grabbar så det blir bra träning också idag.  

Ha det gott, tack för att du läste och på återhörande inom kort! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar