Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-14

Lugn dag cykelmässigt igår, Zwift Racing League idag och Frida och jag ska börja på Trafikverket

Hej och god morgon på dig!

Körde igenom kvällens tävlingsbana igår. Det är Zwift Racing League - premier division som står på schemat. Det kommer att bli en väldigt hård tävling och färre än vanligt får poäng. Om förra säsongen gick över förväntan så ligger vi lite sämre till denna säsong. Topp 12 gäller om man ska vara kvar i högsta divisionen och nu ligger vi just på 12:e plats inför denna sista deltävling. Så idag gäller det att prestera bra om Team Swedish Zwifters ska ha ett lag i högsta serien för herrar även nästa säsong (andra Team SZ-lag i divisionen under skulle förstås också kunna avancera upp till premier division). 

Jag är supertaggad och tror att jag kommer att kunna köra lite bättre än dom senaste deltävlingarna då jag har också har kört SWE-Cup innan dom senaste loppen i Zwift Racing League. Till start i kväll har vi:
Jakob Björklund
Johan Norén
Jon Werme
Martin Lindqvist 

Samt undertecknad då förstås. 

Efter knappt 3 km så är det ett spurtpris där 3 åkare får poäng, på berget (som inte ser ut som ett berg) efter 13 km så är det ett bergspris med poäng till dom fem första. I den jättelånga klättringen upp mot målet så har dom ett inlagt spurtpris som ger jättemycket poäng men bara till tre åkare och vid målgången så får topp 20 poäng. Med tanke på att det är världseliten i Zwift som kör så knäcker man inte en topp-20 hur lätt som helst. 

Jag har tagit mig upp för denna backen på 14:54 med hjälp av 384 watt. Målet får helt enkelt bli att ta ett nytt personbästa för den tiden räcker inte långt i kväll. Annars så tror jag att jag har bäst chans på poäng i spurtpriset och bergspriset efter 13 km. Det finns liksom ingen mening för mig att köra ett jättebra lopp och bli 22:a utan poäng då det är en lagtävling och en poängtävling. Laget måste ha poäng, helst många poäng. 

På min banrek igår så flirtade jag lite med italienaren som var med (ni ser det i bilden ovan att jag skrev med honom då..), vi får väl se om det blir en svensk-italiensk attack efter 4,5-5 km i kväll. Det är inte samma italienare som jag skrivit om i tidigare blogginlägg, men en lagkamrat till honom och min italienske vän jag skrivit om tidigare har avslöjat att den jag åkte med igår (Panizza) vill attackera idag. 

Spurtpriset skulle vi kunna ta i Team SZ, det är jag helt övertygad om då vi har bra spurtare i laget. En vinst i det spurtpriset ger lika många poäng som en åttondeplats över mållinjen så det finns inget att tveka om. Bara att ge gas. Bergspriset efter 13 km tror jag blir tufft om klungan kommer samlad. Så min plan och förhoppning är att vi får en eller ett par killar i en utbrytning som håller till bergspriset och att vi kan sno åt oss fler värdefulla poäng där.  

Loppet sänds live med start för vårt lopp klockan 21:45 så om ni är vakna då så kan ni kika här nedan. Damerna startar 20:15 och då är ni väl ändå vakna?


Nu över till någonting helt annat. Frida och jag skötte nämligen vägen här där vi bor igår. Nu när snön smälter så bildas en massa smältvatten på vägarna och det är ett jäkla skvättande. Dessutom fryser dom där pölarna ibland också och cykelbanan blir isbana av skvättvattnet. För att få lite fysisk aktivitet, frisk luft och göra lite nytta så begav vi oss ut på uppdrag att få bort smältvattnet på vår väg. 

Att gräva genom vallen till vänster i bild på sista bilden var inget bekymmer. Men till höger i bild så ligger det sten/cementblock tätt ihop i en låg rad som skiljer körbanan från cykelbanan. Däri den raden som sträcker sig från min infart ett par hundra meter bort finns det ett hål på runt en decimeter för att vatten ska kunna rinna igenom. Lycka till med att hitta det under en snö- och isvall! Det tog lite tid men envisa som vi är så lyckades vi till slut hitta hålet i vägavskiljaren och kunde hacka oss igenom. Slutet gott, allting gott! 

Smältvattnet kan rinna bort, gående och cyklande behöver inte oroa sig för en skvätt-våg från ouppmärksamma bilister och vi slipper kanske en del isbildning.


Förutom att cykla en timme och agera vägarbetare med Frida så hann jag kika på crosstävlingar, en landsvägstävling (hoppade lite i sändningen...), skjutsa mina äldre barn till en samling för hockeymatch och några timmar i skidbacken i Källviken. Dessutom städade jag huset när jag ändå var igång. 

Cyklingen som sådan var lugn men jag var ganska aktiv i övrigt alltså. Synd då att jag hade tagit av mig min Garmin-klocka på förmiddagen så jag missade att få med det mesta av min aktivitet under dagen... 


Vi nöjer oss där för idag. Nu är det måndag, ny vecka och nya möjligheter. Barnen ska till skolan, jag ska till jobbet och i kväll blir det hård racing. Det kommer att bli kul! 

Ha det gott så hörs vi! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar