Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-18

Pizza-power, viktminskning och slog proffs på Zwift!


Hej och god morgon på dig!

Pizza till lunch, det tillhör inte vanligheterna. Men igår åt jag pizza för att fira att jag bestämt mig för att börja resan mot tävlingsvikt igen. Under hösten och vintern har jag lagt på mig lite och det börjar bli dags att skärpa till mig. Vad passar väl då bättre än att äta pizza för att fira ett sådant beslut? Det blir dessutom lättare att gå ner lite i början då, om jag först har lagt på mig lite extra...
Så här har min viktkurva sett ut sedan augusti. Då var jag i form för att vara snabb på tex Cykelvasan. Inget anmärkningsvärt och jag brukar följa ungefär samma mönster. Möjligen att jag blev lite tyngre lite tidigare på hösten än normalt. 
 

Kanske är det också pizzan jag ska tacka för kraften i gårdagens Zwift-race. Jag hade sett en del som gjort reklam för att Elite skulle ha ett event där man får möta proffs. En stor andel supersnabba Zwift-snabbingar hade också anmält sig så det var ett riktigt bra startfält. För oss svenskar så var det givetvis extra kul att Tobias Ludvigsson var ett av gårdagens proffs som deltog. Groupama FDJ skulle ha Ludvigsson med, Movistar hade Matteo Joregenson och Barbara Guarischi med och Movistars e-sportlag hade Vidar Mehl och Steph Clutterbuck med. 

Alltid kul att mäta sig mot duktiga cyklister tänkte jag och startade. 

Tempot var rasande från start då alla 764 cyklister gjorde vad dom kunde för att ligga med långt framme. Jag tog mig upp i fältet tillsammans med just Ludvigsson faktiskt. 
Full gas i ungefär två minuter innan jag nådde främre delen av klungan och kunde slappna av lite mer. 

Backen som spräckte fältet något. Därefter blev vi lite knappt 100 åkare kvar i tätgruppen. 

En rejäl fartökning på platten, annars gick det betydligt lugnare efter splittringen i backen.

Allt slutade med en klungspurt där 94 cyklister var med till slutet. Jag lyckades sprätta in som åtta vilket måste anses som ett kanonresultat i sammanhanget. Så många duktiga cyklister både före- och efter mig i resultatlistan. Pizza-power! 

Spurten gick bra, jag ska inte säga annat. Men jag var kanske lite ivrig och drog igång en smula tidigt.
Kul race, pigga ben och bra känsla. 

Som om inte det är nog så är det fredag idag, hurra! 

Ha det gott, tack för att du läste inlägget och vi hörs snart igen! 

2 kommentarer:

  1. Såg racet via Ed Laveracks YT-kanal och det gick ruskigt fort. Grymt jobbat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, starten var lite extra hård denna gång..

      Radera