Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-19

Tre mil femmil, havegrynsgröt och en attack i slutet på AW Partyt igår


Hej och god morgon på dig! 

Minus fem, lite tunna moln och en fin vinterdag utanför fönstret. Det ska bli plus två senare idag och klarna upp. Det ser ut att bli en helt perfekt dag för det distanspass jag ska köra. 

Har ätit en frukost här bestående av klassisk havregrynsgröt och ett par mackor. Ska se till att dricka lite mer och byta om innan jag beger mig. Har kollat OS-femmilen som blev en tremil nu på morgonen. Man kortade distansen från fem till tre mil på grund av kyla i kombination med vind. Är det farligt att vara ute så är det väl även farligt i tre mil? Nåväl, domar'n dömer.  

Körde Team SZ AW Party by SZR igår. Klassisk fredagsunderhållning med många duktiga åkare och härligt tugg i discord-kanalen. Hade ingen tanke på att gå för seger faktiskt utan ville bara köra igenom och kanske hitta på något. Fick feeling med drygt 3 kilometer kvar och attackerade strax innan sista backen. 2½ minut på ungefär 450 watt hjälpte inte utan jag var ikappkörd på toppen igen med kilometern kvar eller så. Det fanns av förklarliga skäl inte mycket kvar att spurta med då. 

 Efter loppet försökte jag ge mig på att köra ett tempo också bara för att få lite mer träningstid men stumheten jag hade byggt upp på min attack i slutet av föregående lopp gjorde att jag fick svårt att ladda om på så kort tid. Så jag klev av och trampade lite lätt istället. 

Ha det nu gott, njut av en fin lördag så hörs vi snart igen. Följ mig på Instagram om du vill se vad jag har för mig idag. Hoj! 

2 kommentarer:

  1. Hur resonerar du med växelval under Zwiftracen? Försöker du hålla en jämn kadens och därmed mer växling eller ligger du på lite högre växel och kan då variera effekten med kadensen?
    Jag gillar att hålla en ganska jämn kadens och växlar därför en del men speciellt när benen är trötta tycker jag det stör rytmen lite att behöva växla och testar nu att ligga kvar på samma växel men ändra kadensen istället. Funkar bättre ibland, ligger man i klunga blir det lite lättare att hålla rätt pace tycker jag nog.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Kadensen blir vad det blir, jag försöker växla ganska lite och varierar ofta effekten med kadensen. På senare tid har jag försökt att lägga i lättare växlar dock för jag har en tendens att köra väldigt låg kadens hela tiden och jag vill försöka få upp den något.

    SvaraRadera