Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-01

Vinst i SWE-Cup!

Hej och god morgon! 

Igår skrev jag om Superman-måndag och det blev en riktigt bra måndag också. För att göra en lång historia kort så lyckades jag vinna gårdagens deltävling i SWE-Cup! Hur skönt som helst att vinna detta poänglopp! 

Vi hade fyra man till start i Team SZ Umara igår. Broberg, Gardell, Brännlund och jag. Samtliga var med efter dom första tre backarna som hade decimerat klungan rätt kraftigt. Tyvärr fick Broberg tekniska problem, tappade därför täten och fick sedan åka i en stark andragrupp till målet. Gardell var loss ett flertal gånger och knep inte mindre än tre topp-10 på dom åtta tillfällena att ta poäng. Brännlund var glödhet och tog tillräckligt med poäng för att sluta fyra i loppet trots att han mest hjälpte mig. 

Det var två KOM och ett spurtpris på väg till ett varv som vi skulle köra fem varv på vilket gav oss sex spurtpriser vid målpasseringen. Totalt nio spurtpris att plocka poäng på. Efter att ha varit sliten i förra veckan så hade jag siktat på att trappa ner min träningsbelastning inför detta race för att återfå lite fräscha ben igen och det hade fungerat. Tajmingen i spurterna satt riktigt bra, det var nog bara en spurt där jag kände att jag missade lite och blev nia. På alla övriga ställen var jag som sämst fyra. Fyra var jag också över mållinjen då Wengelin hade skickat på en långspurt/kilometerattack och korsade mållinjen först. Bakom där så blev jag alltså fyra men hade då tillräckligt med poäng för att vinna poängloppet före just Wengelin och Svensson, som också han gjorde ett starkt lopp. 

Det gäller att ha lite tur också och det har man givetvis delvis när tajmingen stämmer, men det är givetvis också mycket övning bakom det. I en av spurterna så hade jag mina två värsta konkurrenter i totalen inom 3,5 hundradelar bakom mig. Då är det små marginaler och igår hade jag dom på min sida. 


Efter segern på SWE-Cup var det inte mycket tid till att fira då jag 42 minuter senare begav mig iväg i ett lagtempo på Zwift Racing League (ZRL). Vi krigade på bra i laget och gav det vi hade för dagen. Tyvärr räckte det inte till igår, men vi har två lopp kvar och där tror jag att vi kan köra riktigt bra. 

Min egen insats i det loppet är jag nöjd med efter förutsättningarna. Visst, hade jag inte kört SWE-Cup så hade jag haft bättre ben men jag var en av dom tre som höll ihop till mål (lagen startar med fem man och tiden tas på tredje gubbe över linjen) och jag hade snittat 348 watt i loppet. Det ger 5 w/kg över dom 31 minuter som vi tävlade. Hade jag gjort ett superlopp utan SWE-Cup hade jag kanske kunnat ha runt 360 watt i snitt. Just 360 watt snittade jag i höstas på ett annat lagtempo och det är det näst högsta jag snittat i ett lopp över 20 minuter. Rekordet är 366 watt i ett lopp som tog 21 minuter. Förra säsongen av ZRL, som kördes i höstas, så snittade jag 350 watt på lagtempot. Det jag försöker säga här att dom 2-12 watten extra jag hade kunnat ha med utvilade ben hade nog inte gjort allt för mycket åt slutresultatet igår. Tyvärr så fick jag stå över några förningar under andra halvan så visst, hade jag gjort ett riktigt bra lagtempo så hade jag bidragit mer. 


Efter SWE-Cup så signalerade min cykeldator att jag hade 72 timmars återhämtningstid, jag hade då 42 minuter på mig... 

Efter lagtempot så hamnade jag på golvet ett ganska långt tag. Förklarade för Linda att känslan var som en kombination av att ha feberfrossa och magsjuka. Mådde illa och kände mig helt kokt. Medaljens baksida kanske, men nu känns det värt det! 

Ni som följer mig på Instagram fick se detta inlägg från mig sent igår. Det visar mig en minut eller så efter målgången på lagtempot. 

Nu har ni som inte följer mig på Instagram också sett det, men följ mig där också. Det blir kul! 
  
 
Ni som vill ha en lika Zwift-orange tröja som den jag har i Instagram-videon kan köpa den till 50% rabatt via min samarbetslänk hos Siroko: https://srko.co/henrikoijer  
Se så stilig man blir i den, det finns matchande cykelstrumpor också! 

 
Nog om gårdagen och reklam för samarbeten. Idag tänkte jag, med lärdom av förra veckan, ta en vilodag. Kroppen har ett stort behov av återhämtning efter den urtömmande insats som kroppen ändå levererade igår och det ska den få. 
Sömnen har i vanlig ordning blivit lidande efter ännu en dubbelmåndag. Inte så märkligt kanske när jag gick i mål strax efter 22, helt igång efter två hårda lopp, framgångar och många tankar som snurrade. Dessutom hade jag 400 mg koffein, en påse Tutti Frutti, tre kanelbullar, två gels och en stor flaska sportdryck i systemet... 

Tack till mina två lag inom laget Team SZ för starka insatser igår, tack till er coacher i "team car" som stöttar och peppar på bästa vis och tack till er alla som följer mig i med- och motgång. 

På återhörande snart igen, ha det gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar