Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-02-15

Räckte inte till på Zwift Racing League

Hej och god morgon! 

Nej, igår räckte varken jag eller laget till riktigt. Vi har Martin som klipper till med en andraplats i första spurten. Jättebra poängplockning där och vi blir faktiskt 11:a av dom 15 lagen i deltävlingen. Tyvärr så tar våra värsta konkurrenter ännu fler poäng och vi blir 13:e i totalen där topp 12 får köra vidare i högsta divisionen. 

Om det där står sig så åker vi alltså ur. Surt sa räven. Vi får nog vänta några dagar på att det ska bli helt klart, men det ser ju inte lovande ut.

I gårdagens race räckte jag inte till riktigt. Jag visste att min chans till poäng var bäst på spurtpriset och möjligen bergspriset i Titans Grove. Kom lite fel in i spurten och gav upp den då jag var chanslös. Upp mot Titans får jag ändå ett bra läge och ger det jag har. Inser dock när portalen närmar sig att det var för lite kräm i benen och för långt kvar. Blir helt stum istället och har liksom bränt en massa i onödan. Chansar på hög fart och att låtsas att jag är stark i slutklättringen men när vi har gjort första branten och åker över bron in mot långa backen så känner jag att det inte finns mer. Ridå.

På förhand visste jag att det skulle bli otroligt svårt för mig att mäta mig mot dom bästa i backen, jag har helt enkelt inte den kapaciteten. På kortare backar och i spurter så kan jag köra smart och trycka tillräckligt för att utmana. Men när det blir längre backar som 5 minuter eller mer då blir det för tufft. 

Mina absolut bästa w/kg i 5 minuter är 6,3 och 6,2 på Zwift. Då vägde jag också 67 respektive 68 kilo. Igår vägde jag 70,6. Vinterform... Igår var det 16 åkare som tryckte 6,4 w/kg eller mer. Jag tryckte 5,8 w/kg vilket ändå är bra för att vara jag. Hade jag vägt 67 igen så hade det motsvarat 6,1. Så även om jag gjorde en ganska bra effekt på 5 minuter så var det 55 åkare som hade högre w/kg i 5 minuter än mig. Det säger en del om konkurrensen tycker jag. Vinnaren hade 6,9 w/kg i 5 min...

En perfekt dag så hade jag kanske kunnat vara med och slåss om en topp 20 i klättringen men igår hade jag inte riktigt dagsformen och på det så gick jag helt stum för ingenting i bergspriset innan. 


Vinnaren tryckte drygt 6,6 w/kg i 13 minuter uppför målbacken. Det kan ni ju försöka er på där hemma i stugorna. 


Team Swedish Zwifters har många bra lag i divisionen under, det är bara att hoppas att något av dom lagen kan kvala sig upp till högsta divisionen. Annars får vi som körde högsta divisionen se till att vara med och ta upp Team SZ till högsta igen nästa säsong. Det finns 427 A-lag så konkurrensen är ändå rätt hård där bakom Premier Divison... 

Här var jag med.

800 meter senare och jag är inte alls med längre...

Nu ska jag slicka mina mentala sår lite. Ladda om batterierna med utomhuscykling i distansintensitet och bara njuta ett tag. Det har varit en intensiv höst- och vinter på Zwift med två säsongen i högsta ligan av Zwift Racing League, en SWE-Cup som delvis gått på samma dag som ZRL och ett antal andra högkvalitativa lopp som har krävt sin insats. Jag har hållit mig frisk vilket också har gjort att jag körde alla lopp i Zwift Racing League, bara en sån sak. Så nu ska jag ha en period utan tävlingspepp och bara bygga upp fysiken och ladda dom där batterierna. 


Tack för alla hejarop längs vägen, tack till laget och lagledningen. Vi gjorde vårt bästa i varje lopp och hade flera bra resultat. Vi tar med oss guldkornen och laddar om för nästa utmaningar! 

På återhörande inom kort, tack för att du läste! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar