Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-01-29

Helg!


Hej och god morgon! 

Egentligen så är alla dagar lika mycket värda i min värld. Det finns inget som säger att en fredag skulle vara bättre än en tisdag eller att en måndag skulle vara bättre än en lördag. Till exempel. Alla dagar kan bli precis hur bra som helst. Men denna vecka har jag längtat efter helgen. Det har varit en slitsam vecka där jag började med att tömma mig rejält på måndagens tävlingar, på jobbet har det varit full fart hela veckan med ledningsgrupp, möten, upphandlingar, enkäter, framtagande av ny bussbiljett, verksamhetsberättelse, hög sjukfrånvaro och utmaningar kopplat till detta. 

Veckans video, ett stående inslag i mina fredagar på jobbet. Än har jag inte slagit igenom som YouTube-stjärna, men nu kan jag väl ändå säga att jag får betalt för att göra videos på nätet? 


Att jag har fortsatt att träna trots att benen egentligen protesterade redan i tisdags får jag nog skylla mig själv för. Borde nog ha vilat redan i tisdags om jag ska se i backspegeln. Jag är dock ingen större användare av backspeglar... Istället körde jag race tisdag, race onsdag med riktigt dåliga ben, TTT (lagtempo) på torsdag där jag inte kunde gå med runt hela vägen utan fick släppa för att benen inte ville mer. Igår hade jag en ambition om att träna för att kunna vila idag. Eftersom jag vill vara i bra slag på måndag så passar en vilodag idag bättre än vilodag igår. Men på Fridas innebandyträning kunde jag faktiskt ha somnat sittande på läktaren. Hade jag lutat mig eller bara blundat så hade jag somnat. 

Så det fick bli en vilodag igår. 

Frida var på sitt livs andra innebandyträning igår, testade på hur det är att vara målvakt och gillar innebandyn väldigt mycket. Hon är överlag en väldigt positiv tjej så hon hade säkerligen kunnat hitta glädje i vilken aktivitet hon än börjat på. 

På kvällen så fyllde vi på med energi. Ebbah var med en kompis på ridning och stallaktivitet, Filip var och spelade hockeymatch i Gävle så Frida och jag hann stoppa i oss mycket av det ovan innan de äldre barnen kom hem. När Filip kom hem så hade jag faktiskt redan lagt mig...


Så i natt har jag sovit mycket. Min Garmin Forerunner 945 säger via Garmin Connect (Garmins app) också att jag har sovit bra. Vidare så har jag fått beröm för att vilodagen har skyndat på min återhämtning och mitt Body battery är just nu på 92 av 100. Så om man ska tro dom hjälpmedel jag har för att hålla koll på kroppen så har jag åtminstone haft en bra återhämtning nu. 

Därav att jag kanske tycker att denna lördag är lite mer speciell än vad tisdagen, onsdagen, torsdagen och fredagen har varit. 


Här är det regn och ska vara regn hela dagen, mot kvällen ska det blåsa upp och nästan bli storm också. Jag tänker mota stormen och gråvädret med att elda lite i kväll. Få lite mysfaktor i det hela. 

Träningen kommer att bedrivas inomhus och på Zwift. Siktar på att köra i eftermiddag. Ska iväg med lite samordnad skjutsning av barn, handla något och äta en sen lunch först bara. 

Har haft diskussioner med mina äldre barn om skjuts idag. Bägge har busskort och vi har cyklar men barnen önskar att jag skjutsar till det mesta för det mesta. Hur gör ni med sådant? Jag tycker nämligen att det blir så himla mycket skjutsande när jag är ensam och har tre barn som är aktiva och vill göra saker. Vilket ju är bra, men jag kan lätt spendera ett par timmar en dag bara på att skjutsa barn och det där vill jag komma ifrån. Är det EPA och moppe som gäller (Filip fyller 15 om en dryg vecka...)? Jag har lite tankar om vad jag kan göra men tar gärna emot era tankar och idéer! 


Denna helg är det VM i cyclocross också med tre svenskar närvarande; Alma Johansson, Filip Mård och Paul Greijus. Stort lycka till! 


På återhörande och tack för att ni läste. Lämna gärna en kommentar om vad ni vill, det är alltid lika kul att läsa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar