Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-01-21

Lagtempo igår, cykelpendling och AW idag


Hej och god morgon på dig!

Lagtempo med Team Swedish Zwifters och TSZ Waffels i Premier League igår kväll. Till start hade vi Blomqvist, Zantelid, Hopstadius, Bjärehed, Lilja, Bodin och så jag. Som sig bör så tyckte jag att det kändes kontrollerat och fint första halvan och lite till. Sedan började det bli allt grisigare. Dels så är det alltid någon som blir lite tröttare vilket gör att övriga får ta förningar i täten med tätare intervall, det blir kortare återhämtning och mot slutet när någon eller några har släppt så blir också gruppen mindre. Som en bonus så fastnade bilden för mig på Zwift. Alltså allt fungerade som det skulle i spelet, men jag såg en stillbild på min skärm. Under den tiden så kunde jag inte chansa på återhämtning utan fick gasa hela vägen. När bilden kom tillbaka så var vi en bit in i backen på slutet. Därifrån och in till mål så återhämtade jag mig inte riktigt utan fick gräva djupt hela vägen till mål. Vi var nämligen nere på fyra man och tiden räknas på fjärde gubbe. 

Men. Jag överlevde, hängde med, tog mina förningar och vi korsade linjen tillsammans. 338 watt i 33 minuter kändes denna gång.  

Så här kan en pulskurva se ut när återhämtningen  upphör på slutet. På slutet så är pulskurvan mer ett rakt streck än toppar och dalar. Topparna är annars mina förningar och dalarna när jag sitter på rulle i gruppen. Men när det blir för jobbigt så går pulsen aldrig ner så man är alltid på gränsen. 
 

Idag har jag bestämt mig för att is-pendla till jobbet. Där var det full fart igår, hög sjukfrånvaro ställer till det ute i trafiken så det gäller att kavla upp ärmarna och hjälpa varandra så gott det går. 

Skönt då att få cykla och andas lite frisk luft och tänka klara tankar både före- och efter jobbet. Med lite tur så hinner jag också precis hem till AW Party by SZR. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar