Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-01-11

Ett av mina bättre resultat i bästa möjliga motstånd!


Hej och god morgon på dig! 

Igår gjorde jag ett av mina bättre resultat i bästa möjliga motstånd. Lite oklart med exakt hur resultatet blir då det var poänglopp och det nog inte har kunnat sammanställas helt ännu. Men jag korsade mållinjen som topp-15 och snodde åt mig en andraplats på ett av spurtprisen också. Om det kan vara svårt att spurta på "vanliga" tävlingar så är det givetvis än svårare i Premier division där alla 50-60 som spurtar är ungefär lika bra som jag eller bättre. Det är bara full gas längre och hoppas på det bästa. 

Ett par skärmdumpar från mitt egna tävlande igår.

Nedan följer några skärmdumpar från sändningen på GCN: 
Tvåa på sista spurtpriset, hade inte tänkt att gå på det men fick ett bra läge och slog till... Lindqvist tog det!

Bilden ovan är lite rörig, men ni ser mig korsa mållinjen precis vid målportalens vänstra "ben". 

Högst preliminära resultat där laget ser ut att ha blivit sjua. På fyra spurtpris tog vi en fjärdeplats genom Werme, en andraplats genom mig och en förstaplats genom Lindqvist. Vid målgång så var jag och Norén runt 15:e och Werme runt 28:e. Så det blev lite poäng till samlingen! 

Förra säsongen öppnade vi lite sämre så det känns bra att vi fick en bra start och nu ska vi bara rida vidare på detta och fortsätta samla poäng. 

Min egna plan var att gå på första och andra spurtpriset, strunta i tredje och fjärde och sedan överleva bergspriset innan jag skulle försöka bli topp-30 i mål. Nu var det attacker och annat som gjorde att jag valde att inte göra något på dom första tre spurtpriserna. På fjärde var jag på väg framåt i klungan och fick ett bra läge så då kickade jag till och blev också tvåa. Bergspriset kändes bättre än väntat, men det gick ju riktigt hårt. Jag passerade portalen runt 20:e utan att gå stumt men hade nog haft svårt att ta speciellt många placeringar och man behövde vara topp-9 för att få poäng där. Ändå bra känsla mot målgången och bra återhämtningsförmåga. 
Man kör genom något som heter Arcade med 4-800 meter kvar till mål. Där råkade jag komma lite för långt fram inne i Arcade så jag fick slå av lite med 600 meter kvar till mål men direkt efter var det bara att dra igång långspurten för då gick också alla andra. Tog mig framåt genom klungan hela vägen till linjen korsades. Den som står som segrare på Zwiftpower och i resultat-skärmen som kom upp var i själva verket efter mig. Så det är nog lite att granska innan resultaten blir klara. Men bra gick det! 


Efter loppet är det svårt att somna. Till skillnad från vanliga race så laddar jag med koffein, Nocco, godis och så sportdryck i flaskan. Då går det att kräma ur lite mer ur kroppen men den piggheten håller ju i sig efteråt också.... I natt var jag nog vaken till två. Lätt värt det när det går bra som igår. 

Idag blir det presentinköp, skridskoåkning, träning med mera. Vi hörs snart igen, hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar